Vakarienei – sotūs užkandžiai

Penktadienio nuotaika dar tik įsibėgėja! Kuo galite save palepinti? Ogi gardžiais ir sočiais patiekalais. Šiandien jums siūlome įvairių užkandžių rinkinį. Skanaus!
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai / Shutterstock nuotr.
Burokėlių užkandėlė
Receptas: Burokėlių užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti)
Avokadai: 2.00 vnt.
Varškė: 150.00 g (riebios)
Fetos sūris: 150.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (su bazilikais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 40.00 g (skrudintų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės šviežių)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite.

2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Varškę ir fetą ištrinkite su druska ir peletrūnais.

4. Avokadus, burokėlius ir fetą sluoksniuokite taip, kad pasidarytų dailūs bokšteliai. Ant viršaus sudėkite likusią fetos masę, užberkite kedrinių pinijų ir kapotų petražolių.

5. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš „Pesto“ ir alyvuogių aliejaus.

Tiekite su mėgstama balta duona.

Suskleisti
Pikantiškas užkandis su kalakutiena
Receptas: Pikantiškas užkandis su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grikiai: 3.00 valg. š. (virtų; turi būti birūs ir neminkšti)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek paspauskite pirštais.

2. Papriką, išėmusi sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis, nuluptą obuolį – stambiais kubeliais, nuskustą morką sutarkuokite. Keptuvėje iki gelsvumo pakepinkite smulkintus svogūnus.

3. Suberkite cukrų, išmaišykite, sudėkite paruoštas daržoves ir maišydama porą minučių pakaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, sukrėskite ant mėsos ir tolygiai paskirstykite.

4. Į gilų indą įmuškite likusius kiaušinius, sudėkite abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite elektriniu plakikliu. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant sluoksnio kepintų daržovių. Pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

5. Atvėsusį ar šiltą apkepą supjaustykite kvadratėliais ir tiekite pagardintą žaliuoju pesto padažu.

Suskleisti
 Dešrelės tešlos marškinėliuose
Receptas: Dešrelės tešlos marškinėliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Dešrelės: arba 16 vaikiškų 8.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio.
  2. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą, palikdami atvirus galus. Sviestą ištirpdykite, aptepkite juo bandelių viršų ir kyšančius dešrelių galus, apibarstykite sezamų sėklomis. Šaukite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Suktinukai su lašišomis
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 152
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Pikantiškas užkandis su lašiša.
Receptas: Pikantiškas užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krevetės: 4.00 vnt. (didesnės)
Grietinė: 200.00 g (mažas indelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (trečdalis ankšties)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir rožinių)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę.
  2. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  3. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą.
  4. Ten pat sukrėskite grietinę, suberkite smulkintą svogūną ir krapus.
  5. Iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Paruoštą padažą sukrėskite į avokadų valteles.
  7. Ant viršaus uždėkite susuktų lašišų juostelių, išdėliokite nuluptas krevetes, agurkų griežinėlius ir perpjautą virto kiaušinio puselę.
  8. Paruoštą užkandėlę apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite rožiniais pipirais.
Suskleisti
Krevečių ir virtinių užkandėlė
Receptas: Krevečių ir virtinių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 450.00 g (virtinukams)
Miltai: 1.00 st. (beveik pilna - virtinukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtinukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (virtinukams ir pomidorų masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (virtinukams ir pomidorų masei)
Krevetės: 400.00 g (šviežių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (krevetėms)
Imbieras: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis šaknies - krevetėms)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (trečdalis ankšties - krevetėms)
Aliejus: 4.00 valg. š. (1 - krevetėms ir 3 - pomidorų masei)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų - krevetėms)
Pomidorai: 4.00 vnt. (pomidorų masei)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (didelis - pomidorų masei)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės, šviežių - pomidorų masei)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (pomidorų masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį - pomidorų masei)
Kaip gaminti
Virtinukai
Virtinukai

Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į masę supilkite šluotele išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Paruoštą virtinukų tešlą suminkykite į gniužulą, dėkite ant gausiai miltais pabarstytos medinės lentos ar stalo ir iškočiokite pailgus nedidelius volelius. Juos supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš karto, kad virtiniai nepriliptų prie lentos, virkite juos pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.

Virtinukai
Virtinukai

Kol virtiniai virs, paruoškite padažą krevetėms.  Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite. Visus prieskonius kepinkite karštuose riebaluose, kol apskrus ir gardžiai pakvips. Į keptuvę suverskite nuplautas ir gerai nusausintas krevetes. Maišydamos kaitinkite, kol krevetės apsivels prieskoniais ir šiek tiek apskrus. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Krevetės
Krevetės

Atsargiai, kad nesukristų, virtinius išgriebkite kiaurasamčiu ir sumeskite į keptuvę su krevetėmis. Keptuvę dar kartą statykite ant ugnies, viską atsargiai išmaišykite, suberkite žalumynus ir dar kelias minutes kaitinkite. Paruoštą masę šiek tiek atvėsinkite.

Virtinukai
Virtinukai

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, jų galus įpjaukite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su traiškytu česnaku ir pomidorais. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotasi raudonėliais. Lėkštelėse formuokite pomidorų bokštelius, dėkite atvėsintų virtinių ir krevečių troškinio. Viską apliekite bazilikų ir citrinų sulčių padažu.

Suskleisti
Bri sūris su figomis
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Suskleisti
Avinžirnių kukuliai
Receptas: Avinžirnių kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 45
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st. (1.5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Mėtos: 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 400.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį, kad išmirktų.
  2. Nuvarvinkite, perplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Nukoškite ir suberkite į virtuvinį kombainą. Svogūną ir česnako skilteles sukapokite, paskrudinkite šaukšte aliejaus ir taip pat sumeskite į kombainą.
  4. Suberkite visus prieskonius, nutarkuotas citrinos žieveles ir viską sumalkite, kad gautumėte vientisą košę.
  5. Iš avinžirnių masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus. Juos sudėkite ant plastikinės lentelės ir palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų.
  6. Atvėsintus avinžirnių rutuliukus kepkite karštame aliejuje, kol iš visų pusių dailiai apskrus. Išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
  7. Tiekite su sezamų pasta arba kitokiu mėgstamu padažu.
Suskleisti
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
Receptas: Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Fetos sūris: 50.00 g
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Bazilikai: 4.00 vnt. (šviežių šakelių arba kalendrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite.
  2. Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite.
  3. Pomidorus, bazilikus, fetos sūrį, pievagrybių kotelius, česnaką suberkite į dubenėlį, pagardinkite pipirais, „Pesto“ padažu, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite ir sudėkite į pievagrybių kepurėles.
  4. Įdarytus pievagrybius apibarstykite parmezano sūriu ir dėkite į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo skardą
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės.
Tiekdami galite apibarstyti šviežiais bazilikų lapeliais.  
Suskleisti
Karšti sumuštiniai kitaip
Receptas: Karšti sumuštiniai kitaip
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 90
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (Itališkos duonos kepalas)
Sūris: 300.00 g (fermentinio)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt.
Daktariška dešra: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo.
  2. Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų.
  3. Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite kepti sumuštinius.
  5. Kai paviršius gražiai paruduoja, galite patiekti ant stalo.

Receptas iš: g-blogas.lt

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų