Vakarienės pasiūlymas – įdarytos paprikos

Ant stalo – mėsa, daržovėmis, taip pat sūriu ar ryžiais įdarytos paprikos, kurias lietuviai jau spėjo prisijaukinti, o jų receptais papildyti savo valgiaraštį. Būtent šias daržoves šiandien jums siūlome vakarienei.
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos / Shutterstock nuotr.
Žuvimis įdarytos paprikos
Receptas: Žuvimis įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
1.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Menkė: 250.00 g (išdarinėtų)
Paprikos: 4.00 vnt. (saldžiosios)
Bulvės: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 2.00 vnt. (4 griežinėliai ir sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g (malti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite.

2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti.

3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno išimkite į didelį dubenį ir pamaigykite, kad subyrėtų į gabalėlius. Sudėkite grūstus česnakus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis, aliejų, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite bulvių košę, pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta.

4. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas. Puseles sudėkite ant grotelių (geriau, kad viena su kita nesiliestų) ir kepkite 160 °C orkaitėje, kol kraštai pradės anglėti.

5. Praaušusias paprikas pridėkite paruošto įdaro ir patiekite kiekvieną puselę papuošus perpus perpjautu citrinų griežinėliu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 54
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (4 skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Veršiena: 250.00 g (arba jautiena; malta)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Vynas: 1.00 valg. š. (balto sauso)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Fetos sūris: 100.00 g
Daržovių sultinys: 125.00 ml (Padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Padažui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų; pagal skonį)
Pomidorai: 250.00 g (Padažui; nedidelė skardinė konservuotų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Padažui; žiupsnis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius.

2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite stikliniame kepimo inde.

3. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, pagal skonį maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20–25 minutes 220ºC karštumo orkaitėje.

4. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu, apibarstytas smulkintomis žolelėmis.

Suskleisti
Feta ir melionais įdarytos paprikos
Receptas: Feta ir melionais įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g (pusė)
Melionas: 200.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais.

2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos kubelius.

3. Gautu mišiniu įdarykite paprikas ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Keptos įdarytos paprikos
Receptas: Keptos įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Riešutai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 kapotų - paprikoms aptepti)
Medus: 1.00 arbat. š. (paprikoms aptepti)
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.

2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.

3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 25
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Ryžiai: 150.00 g
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Lydytas sūrelis 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kepurėles, išskobkite sėklalizdžius. Daržovių vidų pabarstykite druska, viršų ištepkite aliejumi. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde (šalia sudėkite ir kepurėles) ir 10 minučių pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę.

2. Ryžius 10–12 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir atvėsinkite.

3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite maltų pipirų, druskos, raudonėlių bei aitriosios paprikos mišiniu ir gerai išmaišykite. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir vis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Pabaigoje sukrėskite lydytą sūrelį ir dar kelias minutes pakaitinkite.

4. Į kiekvieną papriką krėskite paukštienos masės, apšlakstykite ją padažu, tada iki viršaus daržovių dubenėlius pripildykite ryžiais. Užvožkite „kepurėlėmis“ ir dar 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

5. Tiekite pagardinusi namine daržovių tyre, puoštas šviežiais žalumynais.

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Sojų faršu įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Sojos: 200.00 g (faršas)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Ryžiai: 125.00 g (virti ryžiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į faršo masę sudėkite kepintą svogūną, įberkite smulkintų petražolių, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių ir išmaišykite.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir prikimškite įdaro. Galite kepti orkaitėje arba troškinti puode kaip balandėlius.

4. Valgykite su žaliomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar duona.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogės: 30.00 g (juodųjų be kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Kuskusas: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Sūris: 40.00 g (tarkuoto brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė šviežių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis. 

2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.

3. Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite. 

4. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.

5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus.

6. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Suskleisti
Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos
Receptas: Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 26
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 200.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 200.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Petražolės: 4.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.

4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Įdarytos paprikos su padažu
Receptas: Įdarytos paprikos su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 38
Receptas
Ingredientai
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 50.00 g (virtų)
Grybai: 50.00 g (termiškai apdorotų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Faršas: 350.00 g
Paprikos: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas.

2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite.

3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas.

4. Skardą patepkite aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas ir pašaukite į orkaitę.

5. Paruoškite padažą: majonezą, pamidorų padažą išmaišykite ir pakaitinkite keptuvėje.

6. Iškepus įdarytoms paprikoms užpilkite padažą ir tiekite su bulvėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

 

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt.
Ryžiai: 250.00 g (virtų - įdarui)
Faršas: 250.00 g (kiaulienos - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Pomidorų padažas: 250.00 ml (padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (čili - padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (sėklų pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti
  1. Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite.
  2. Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą. 

Padarykite užpilą:

  1. Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti), kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.
  2. Vandenį sumaišykite su pomidorų padažu. Pridėkite smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis).
  3. Pridėkite kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite. Pilkite ant paprikos viršūnių.
  4. Troškinkite, uždengę dangtį, apie 40-50 minučių.
  5. Retkarčiais laistykite paprikas iš viršaus užpilu.

Receptą atsiuntė Kristina

Suskleisti
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
Receptas: Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Kuskusas: 200.00 g
Fetos sūris: 125.00 g
Vištiena: 100.00 g (filė)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintų)
Rozmarinai: 5.00 g (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai pomidoriukai)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.

Suskleisti
Rizotu įdarytos paprikos
Receptas: Rizotu įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 30
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Ryžiai: 150.00 g (rizoto)
Vynas: 100.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 700.00 ml (ar paukštienos)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Sviestas: 30.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š. (riebios)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.

3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.

4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.

5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis