Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vakarienės rekomendacijos jaukiam žiemos vakarui namuose, pagal „Eat Out Vilnius”

Dienoms trumpėjant, o orams žvarbėjant, vis labiau linkstame link jaukių vakarų namuose. Spragsinti žvakė, sotus ir gardus maistas, senas geras serialas TV ekrane – ar bereikia ko daugiau tokiam vakarui? „Eat Out Vilnius” padės susikurti šią nuotaiką, išsirenkant gardžią vakarienę iš programėlės „Wolt”.
Wolt
Wolt / WOLT nuotr.
WOLT nuotr./Detroito sesės
WOLT nuotr./Detroito sesės

Amerikietiški skoniai

Amerikietiškoje virtuvėje apstu sotaus maisto, sušildysiančio šaltuoju sezonu. Tad rekomenduojame atkreipti dėmesį į būtent šios šalies virtuvę. Klasika tapusių barbekiu patiekalų rasite pas „Barbekystai BBQ”. Jie patys ilgas valandas ruošia ir rūko mėsą, iš kurios vėliau gamina tacos, quesadillas bei BBQ sumuštinius. Na, o didžiausią įspūdį palikęs patiekalas – bene vieni geriausių šonkauliukų Vilniuje. Tai būtent tokie šonkauliukai, kurie turi daug ir sodraus dūmo kvapo, o nuo kaulo atsiskiria labai lengvai.

Dar vienas mums labai patikęs amerikietiško stiliaus restoranas – „Detroito sesės”. Tai pirmoji Detroito stiliaus picerija Lietuvoje. Detroite picos kepamos metalinėje skardelėje jau nuo 1950m. Jų išskirtinumas – stačiakampė forma, itin minkštas ir purus picos pagrindas, apgaubtas traškia sūrio plutele. Tikra sotumo bomba!

WOLT nuotr./Wolt
WOLT nuotr./Wolt

Azijietiški skoniai

Pasiilgusiems egzotiškų skonių, atrinkome kelis jūsų dėmesio vertus Azijos stiliaus restoranus. Vienas tokių – Manga, neseniai atsidaręs naujame Vilniaus prekybos centre. Visiškai naujas Lietuvoje Tolimųjų Rytų mikso konceptas. Kadangi restorano šefas daug metų pats pragyvenęs Azijoje, čia rasite įdomesnių, nenuvalkiotų ir greičiausiai dar net neragautų patiekalų variacijų. Restorano virtuvė pasižymi šilkiniais kariais, įvairiais suktinukais, tradiciniais iešmeliais, turtingo skonio wok’ais. Visur dedama daug mums kiek neįprastų ir šviežių daržovių bei vaisių. Skanu, kokybiška, egzotiška ir labai estetiška!

Dar vienas puikus restoranas – „Dou Asia”, patapęs tikru bao buns ir wok’ų hitu Vilniuje. Gardus azijietiškas gatvės maistas, didelis vegetariškų variacijų pasirinkimas ir smagi šiuolaikinė kultūra mus visiškai pavergė.

Ieškantiems lietuvių jau pamėgtų sušių, rekomenduojame „YAMA”. Mums ši vieta išsiskyrė iš kitų, savo produktų kokybe ir įvairove bei sushių patiekimu. Pradedant nuo įvairių smulkių dekoro detalių – žalumynų, žiedelių, lapų ir pan., baigiant jų pačių sukurtu, išskirtiniu išsinešimo dėžutės dizainu.

Na, o mėgstantiems retus perliukus, rekomenduojame vietnamietišką restoraną „Saigon”. Mums labai patiko šio krašto virtuvė, kurioje vartojama mažiau aliejaus, daugiau ryžių ir ryžių makaronų, daug šviežių daržovių (morkų, kopūstų, agurkų, salotų) bei žolelių.

WOLT nuotr./GABI
WOLT nuotr./GABI

„Back to the roots” – lietuviški patiekalai

Reikia nepamiršti ir senų gerų lietuviškų patiekalų. Juk lietuviai tikrai žinojo, kaip gaminti sotų ir sušildantį maistą. Tam rekomenduojame restoraną „Gabi” ir jo išlaikytų tradicijų virtuvę. Čia galima užsisakyti įvairių bulvinių blynų variacijų, naminių koldūnų su mėsa ir, žinoma, cepelinų.

WOLT nuotr./Bar Galiorka
WOLT nuotr./Bar Galiorka

Gal kažką prie filmo?

Atrinkome ir kelias užkandžių vietas, prie jūsų jaukaus filmų seanso vakaro. Viena tokių vietų – „SandWitch”. Jie gamina nerealius sumuštinius su labai skania česnakine sourdough arba brioche tipo duona ir įvairais išskirtiniais įdarais (gvakamolė, naminis kimchi majonezas, eršketų ikrai, karamelizuota šoninė, bešamelio padažas, keptas kiaušinis) ir daug daug sūrio!

Dar viena stipri rekomendacija „Bar Galiorka” – gatvės maisto ir gastro-barų kultūros įkvėptai virtuvei. Mums labai patiko jų ištobulinti „Buffalo classics”, „Smokey BBQ”, „Sriracha Classics” ir „Thai” sparnelių receptai bei jalapenų bombytės. Daug padažo, lipnumo ir dūmo skonių.

WOLT nuotr./Bella Toscana
WOLT nuotr./Bella Toscana

O gal kažką saldaus?

Desertui, po vakarienės, labai rekomenduojame kepinius iš „Bella Toscana”. Ši kepykla kepa dieviško skanumo eklerus bei pasakiško grožio (ir skonio!) tortus. Eklerai sultingi, kremas viduje ne per saldus ir ne per riebus. Taip pat turi didelį pyragėlių ir sausainių pasirinkimą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas