Reikės:
- šiek tiek miltų (darbo stalui pabarstyti)
- dviejų lakštų šaldytos tešlos (iš 500 gramų pakuotės)
- 100 g tarkuoto kieto sūrio (gali būti Čederio ar kitas jūsų mėgstamas)
- pakelio vyšninių pomidoriukų (galite įsigyti ir geltonų, ir raudonų)
- 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
- džiovintų čiobrelių
- maždaug 5–7 cm skersmens apvalios sausainių formelės
KAIP GAMINTI
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Išklokite dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Darbo stalą pabarstykite miltais, su sausainių formele išpjaukite tešlos skritulius. Spausdami jų kraštelius su šakute, padarykite juos dantytus. Maždaug centimetro atstumu nuo krašto peiliu įbrėžkite vidinį apskritimą. Išdėliokite skritulius ant skardos.
3. Pabarstykite kiekvieno skritulio centrą sūriu ir ant viršaus klokite papjaustytus pomidoriukus. Juos patepkite aliejumi.
4. Ant viršaus berkite druskos, pamalkite pipirų, pabarstykite džiovintų čiobrelių.
5. Kepkite maždaug 25 minutes, kol sūris ims „burbuliuoti“, o tešla gardžiai apskrus.
Skanaus!