Valentino dieną švęsiantiems namie: midijų troškinys, jautienos kepsnys ir antiena su šokoladu

Valentino diena ją švenčiančiai porai dažnai tampa proga aplankyti restoraną, o gal net kur nors iškeliauti savaitgaliui. Tačiau iš tiesų šiai šventei net nebūtina skirti didelio biudžeto, skristi į kitą pasaulio kraštą ar vakarieniauti prabangiausiame restorane. Meilės dieną galima puikiai atšvęsti namuose, vakarą paverčiant ypatingu, pavyzdžiui, paruošus įsimintiną vakarienę.
Midijos su vynu
Midijos su vynu / Fotolia nuotr.

Kad vakarienė būtų išties ypatinga, gaminkite valgį kartu. Kas gali suartinti labiau nei bendras kūrybinis projektas? Jeigu trūksta idėjų, prekybos tinklo IKI ekspertai pranešime žiniasklaidai pateikia keletą paprastų receptų, kuriais pasinaudojus galėsite be vargo mėgautis gardžia vakariene dviem.

Antiena su aštriu šokolado padažu

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą. Patiekalą pagaminti užtruksite vos 30 minučių, tad tikrai nereikės viso šventinio vakaro praleisti virtuvėje.

Ingredientai:

  • 300 g antienos filė;
  • 1 svogūnas;
  • 250 ml raudono vyno;
  • 10 g juodojo šokolado;
  • 10 g sviesto;
  • karštojo vyno prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Nuo antienos filė pašalinkite riebalų perteklių ir skersai įpjaukite odelę. Dėkite filė gabalėlius į šaltą keptuvę ir vartydami kepkite ant karštos ugnies. Kai mėsa įgaus auksinį atspalvį, sudėkite ją į skardą odele į viršų ir kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes.

2. Keptuvėje paruoškite padažą: ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus, supilkite raudonąjį vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą. Dar šiltą antienos filė gausiai užpilkite padažu.

Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė

Orkaitėje keptas jautienos antrekoto kepsnys

Ypatingą romantišką vakarienę pagaminsite lengvai ir greitai – vos pusvalandis, ir virtuvėje pasklis pikantiškas keptos jautienos bei česnakų aromatas.

Ingredientai:

  • 500 g jautienos antrekoto;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 25 g minkšto sviesto;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210°C.

2. Mėsoje peiliu padarykite mažas skylutes. Į jas sukaišiokite pasmulkintą česnako skiltelę. Mėsą aptepkite sviestu ir įdėkite į kepimo indą. Sudėkite likusią smulkintą česnako skiltelę ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus. Į indą įpilkite pusę puodelio vandens.

3. Kepkite 30 min., mėsą vis aplaistydami išsiskyrusiomis sultimis.

4. Pagaminus, patiekite su jūsų mėgstamu garnyru.

„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys
„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys

Prancūziškas midijų troškinys

Midijos su baltojo vyno padažu, dar žinomos „Moules a la mariniere“ pavadinimu, yra klasikinis receptas. Galbūt nustebsite, bet gilias tradicijas turintį patiekalą pagaminti visai nesunku. O ragauti gardu su baltos duonos skrebučiu ar bulvėmis.

Ingredientai:

  • 500 g midijų;
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 salieras;
  • 1,5 skiltelės česnako;
  • 0,5 svogūno.

Gaminimas:

1. Kruopščiai nuplaukite midijas.

2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame patroškinkite susmulkintą česnaką, svogūną ir salierus, kol suminkštės. Į puodą su daržovėmis suberkite midijas, supilkite vyną ir pagardinkite prieskoniais. Uždenkite ir padidinę ugnį troškinkite apie 4 minutes, kol midijos atsivers. Nepalikite jų puode per ilgai, kad netaptų guminės.

3. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis ir krapais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis