Valentinos varškės tinginio tortas: greitas, bet nuostabus

Receptu dalinasi tinklaraščio „Tina gamina“ autorė Valentina.
Valentinos varškės tinginio tortas
Valentinos varškės tinginio tortas / „Tina gamina“ nuotr.

Jums reikės:

  • 4 pakelių varškės (po 180 g),
  • 1 skardinės kokosų kremo,
  • 1 skardinės nesaldinto sutirštinto pieno,
  • 300 g džiovintų spanguolių,
  • 750 g sausainių (tinka Gaidelio),
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 4-5 valg. š. sviesto,
  • 100 g stevijos,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 1 arbat. š. kokosų aliejaus,
  • 60-100 g kepintų lazdynų riešutų.

Kaip gaminti:

1. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol vyksta visas likęs gamybos procesas.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.

3. Varškę sutrinkite trintuvu kartu su kokosų kremu, sutirštintu nesaldintu pienu, stevija, tirpintu sviestu bei vaniliniu cukrumi.

4. Spanguoles nusunkite ir nusausinkite.

5. Gautą kremą užpilkite ant smulkintų sausainių, ten pat sudėkite ir spanguoles.

6. Viskas išmaišykite ir sudėkite į kokosų aliejumi ištrintą formą (naudojau pyrago kepimo formą nusegamu kraštu).

7. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte ištirpinkite šokoladą kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Pyragas apšlakstykite šokolado mase ir apibarstykite riešutais, spanguolėmis. Laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų