Jums reikės:
- 4 pakelių varškės (po 180 g),
- 1 skardinės kokosų kremo,
- 1 skardinės nesaldinto sutirštinto pieno,
- 300 g džiovintų spanguolių,
- 750 g sausainių (tinka Gaidelio),
- 2 valg. š. vanilinio cukraus,
- 4-5 valg. š. sviesto,
- 100 g stevijos,
- 100 g juodojo šokolado,
- 1 arbat. š. kokosų aliejaus,
- 60-100 g kepintų lazdynų riešutų.
Kaip gaminti:
1. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol vyksta visas likęs gamybos procesas.
2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
3. Varškę sutrinkite trintuvu kartu su kokosų kremu, sutirštintu nesaldintu pienu, stevija, tirpintu sviestu bei vaniliniu cukrumi.
4. Spanguoles nusunkite ir nusausinkite.
5. Gautą kremą užpilkite ant smulkintų sausainių, ten pat sudėkite ir spanguoles.
6. Viskas išmaišykite ir sudėkite į kokosų aliejumi ištrintą formą (naudojau pyrago kepimo formą nusegamu kraštu).
7. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte ištirpinkite šokoladą kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Pyragas apšlakstykite šokolado mase ir apibarstykite riešutais, spanguolėmis. Laikykite šaldytuve.
Skanaus!