Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgiaraščio idėjos Mamos dienai

Šis savaitgalis – ypatingas. Jis dedikuojamas mūsų mylimos mamoms. Tad valgiaraščio idėjos irgi nekasdienės.
Maskarponės sūrio tortas
Maskarponės sūrio tortas / Fotolia nuotr.

Šios idėjos puikiai tiks tiek mums, norintiems pamaloninti savo mamas, tiek mamoms, norinčioms padėkoti savo vaikams už dovanas. Taigi išsirinkite ką nors skanaus ir išmėginkite!

TORTAS MAMAI

Maskarponės tortas

Tešlai:

• 3 kiaušiniai,

• 30 g miltai,

• 30 g krakmolo,

• 50 g cukraus,

• 1 arbat. š. kepimo miltelių.

Kremui:

• 500 g maskarponės,

• 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),

• 200 ml natūralaus jogurto,

• 1 arbat. š. vanilinio cukraus,

• 200 g miltelinio cukraus,

• 30 g želatinos,

• 1 citrinos sultys,

• 10 didelių braškių.

Kaip gaminti:

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Pastaruosius suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, vėl maišykite. Sukrėskite tešlą į 25 cm skersmens popieriumi išklotą torto formą, kepkite 190 °C orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsinkite.

2. Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite brinkti. Dubenyje sumaišykite jogurtą, maskarponę, miltelinį cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite želatiną ant silpnos ugnies, kad ištirptų, šiek tiek atvėsinkite ir, nuolat maišydama, plona srovele supilkite ją į kremą. Padėkite kremą į šaldytuvą, kad šiek tiek apstingtų. Suplakite grietinėlę, įmaišykite ją į kremą.

3. Ant torto formos dugno dėkite biskvito lakštą, formos kraštus aplipdykite braškių griežinėliais, sukrėskite kremą ir tolygiai paskirstykite jį. 4–6 val. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Išimkite tortą iš formos, papuoškite braškių skiltelėmis.

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

VALGIARAŠČIO IDĖJOS

► Pusryčiai mamai

Autorės nuotr. / Rageliai su sūriu
Autorės nuotr. / Rageliai su sūriu

 

 

Rageliai su sūriu

Fotolia nuotr. / Karati sumuatiniai
Fotolia nuotr. / Karšti sumuštiniai

 

 

Karšti sumuštiniai

Fotolia nuotr. / Sūrių suflė
Fotolia nuotr. / Sūrių suflė

 

 

Sūrių suflė

Fotolia nuotr. / Lietiniai su varakės sūreliu
Fotolia nuotr. / Lietiniai su varškės sūreliu

 

 

Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis

Fotolia nuotr. / Pusryčių kokteilis
Fotolia nuotr. / Pusryčių kokteilis

 

 

Pusryčių kokteilis

 

► Šventiniams pietums

Fotolia nuotr. / Baklažanų apkepas
Fotolia nuotr. / Baklažanų apkepas

 

 

Baklažanų apkepas

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Lietinių apkepas
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Lietinių apkepas

 

 

 Lietinių apkepas

Mariaus Žičiaus nuotr. / Viatienos kotletai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Vištienos kotletai

 

 

Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis

Mariaus Žičiaus nuotr. / Krevečių užkepėlė
Mariaus Žičiaus nuotr. / Krevečių užkepėlė

 

 

Krevečių užkepėlė

Fotolia nuotr. / Pikantiaki maltinukai
Fotolia nuotr. / Pikantiški maltinukai

 

 

Pikantiški maltinukai

 

► Saldžiai popietės arbatėlei

Autorės nuotr. / Sūrio tortas
Autorės nuotr. / Sūrio tortas

 

 

Sūrio tortas

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

 

 

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Autorės nuotr. / Blynų tortas
Autorės nuotr. / Blynų tortas

 

 

Blynų tortas

Autorės nuotr. / Mažylių skanėstas
Autorės nuotr. / Mažylių skanėstas

 

 

Mažylių skanėstas

Fotolia nuotr. / Maskarponės desertas
Fotolia nuotr. / Maskarponės desertas

 

 

Maskarponės desertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais