Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgiaraštis paskutinam vasaros savaitgaliui: pikantiškų skonių šou

Būtent taip, ant nosies – paskutinis vasaros savaitgalis! Tačiau verta ne gedėti, kad baigėsi šilčiausias metų sezonas, bet švęsti naują startą. Juk daug kam prasidedantis rugsėjis tampa savotiškais „Naujaisiais metais“. Tad atšvęskime skaniai, pikantiškai, netikėtai – skanaus!
Kepta vištiena su padažu
Kepta vištiena su padažu / Vida Press nuotr.

Salotos ir užkandžiai:

Baklažano suktinukai
Receptas: Baklažano suktinukai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Kreminė varškė: 300.00 g
Fetos sūris: 150.00 g
Saulėje džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite.

2. Baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

3. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Suskleisti
Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Receptas: Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (lengviau spiralėmis supjaustysite pailgos formos burokėlius)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (arba fetos, arba brinzos sūrio)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (tiks pirktinis arba pagamintas pačių iš šviežių bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus)
Bazilikai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

Jei spiralinės daržovių pjaustyklės neturite, nenusiminkite, nes ilgais plačiais „makaronais“ daržoves galima supjaustyti ir bulvių skutikliu, o turint kantrybės – ir aštriu peiliu. Daržovių pasta išverda labai greitai – vos per keletą minučių, o ją virti reikia keliuose šaukštuose vandens arba trumpai apkepinti šaukšte įkaitinto aliejaus.

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite ilgais plonais „makaronais“. Patrumpinkite, kad jie nebūtų pernelyg ilgi, juos būtų lengviau serviruoti ir valgyti. Dideliame puode užvirinkite 3–4 šaukštus vandens, sudėkite burokėlius ir puodą uždenkite. Troškinkite daržovių pastą keletą minučių, kol ji taps al dente. Žnyplėmis išimkite iš puodo ir nuvarvinkite sietelyje.

2. Patiekite burokėlių spagečius lėkštėje, pabarstę trupintu ožkos sūriu, keliais šaukštais pesto padažo, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite baziliko lapeliais.

Suskleisti
Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Suskleisti
Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos
Receptas: Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 8.00 vnt. (burbuolės)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (grūstų)
Čili prieskoniai: 0.30 arbat. š.
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios smulkintos)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Kukurūzų burbuoles įtrinkite sviestu, druska ir pipirais pagal skonį. Pašaukite 25 minutėm į orkaitę.

2. Apskrudusias kukurūzų burbuoles apibarstykite čili milteliais, kalendra, pavilgykite žaliosios citrinos sultimis.

Suskleisti
Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
Receptas: Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt. (prinokę)
Kalendros: 1.00 sauja (arba baziliko)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; pagal skonį)
Druska: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Granatas: 1.00 vnt. (sėklų)
Kaip gaminti

1. Iš granato išlukštenkite sėklas. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir „nugesinkite“ – pamerkite į šaltą sūdytą vandenį.

2. Supjaustykite pomidorus griežinėliais. Įdėkite smulkintos kalendros arba baziliko, pipirų, maltos kalendros, druskos.

3. Nusausinkite svogūnus, uždengę dubenį lengvai pakratykite (kad griežinėliai iširtų) ir sudėkite į pomidorus. Saujoje virš pomidorų išspauskite dalį granatų sėklų ir kartu su likusiomis sėklomis sudėkite į pomidorus. Išmaišykite.

Šios salotos patiekiamos prie plovo, šašlykų, mėsos patiekalų. Ir žinokite paslaptį – skystis, kuris lieka suvalgius salotas, irgi labai skanus.

Suskleisti
Krevetės su pomidorų padažu
Receptas: Krevetės su pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 9.00 vnt. (6 vyšniniai ir 3 slyviniai)
Krevetės: 10.00 vnt. (nevirtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Čili prieskoniai: 0.25 arbat. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 3.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Ant švarių krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių.

2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną.

3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus.

4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius.

6. Gerai įkaitinkite keptuvę, o tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;

7. Į gilią lėkštę įdėkite pomidorų padažo, o ant viršaus – krevetes. Jei norite, apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.

Suskleisti
Įdaryti pomidorai
Receptas: Pikantiška varške įdaryti pomidorai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Varškė: 350.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 50.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite jų vidų.

2. Elektriniu trintuvu sumaišykite varškę, grietinę, česnaką, druską ir pipirus iki vientisos masės. Į šią masę sudėkite smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite.

3. Į išskobtus pomidorus šaukštu pridėkite varškės ir papuoškite petražolių šakele. Pomidorus, įdarytus pikantiška varške, patiekite kaip užkandį.

Suskleisti

Sriubos:

Šalta pomidorų sriuba
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Suskleisti
Indiška žiedinių kopūstų sriuba
Receptas: Indiška žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 48
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 1.50 st. (natūralaus)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 4.00 žiupsnelis (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Sudėkite supjaustytą bulvę bei žiedinį kopūstą ir susmulkintą svogūną į didelį puodą su aliejumi ir trupučiu vandens.

2. Užvirinkite, išmaišykite, uždenkite puodą ir sumažinę kaitrą virkite apie 10 minučių – retsykiais pamaišydami ir stebėdami, kad neprisviltų, jei kartais kaitra per didelė.

3. Pridėkite sutraiškytą česnaką, imbierą, prieskonius ir maišydami pakaitinkite kelias minutes.

4. Supilkite į puodą daržovių sultinį, užvirinkite, uždenkite ir pavirkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Trintuvėje sriubą sutrinkite, sumaišykite su jogurtu ir įpylę į lėkštę papuoškite kalendra.

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 200.00 g (mažųjų, jau išlukštentų; tiks ir šaldytos krevetės, tačiau jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nusausinti)
Ryžiai: 150.00 g (basmati)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kario prieskoniai: 2.00 arbat. š.
Kokosų pienas: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išvirkite basmati ryžius. Kai jie išvirs, nupilkite likusį vandenį ir atidėkite ryžius į šoną.

2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite krevetes, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Krevetes kepkite 2–3 minutes ir nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti.

3. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus česnaką ir svogūną bei kubeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite daržoves apie 5 minutes, tuomet suberkite imbierą ir kario prieskonius.

4. Užpilkite ant daržovių vištienos sultinį ir kokosų pieną. Suberkite krevetes, ryžius ir pavirus 5 minutes – patiekite.

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Suskleisti
Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
Receptas: Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 35
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (raudonųjų)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Lęšius nuplaukite, nuvarvinkite vandenį.
  3. Puode užvirkite apie 1 l vandens.  Suberkite bulves ir morkas. Truputį pavirkite. Tada suberkite bolivines balandas ir lęšius. 
  4. Kai visi produktai suminkštės, o lęšiai taps birūs, puodą nukaiskite. Visą tą sriubą su skysčiu sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Jei bus labai tiršta, įpilkite šilto virinto vandens ir dar paplakite. Pagal skonį pagardinkite sviestu, pipirais ir druska. Dar kelis kartus paplakite.
  5. Sriubą galite dar pagardinti grietine, skrudintos duonos traškučiais, tarkuotu sūriu.

 

Suskleisti

Antrieji patiekalai:

Burokėlių rizotas
Receptas: Burokėlių rizotas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 200.00 g (burokėlių kepimui)
Vištienos sultinys: 250.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelių lapeliai)
Ryžiai: 100.00 g (specialių rizotui)
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo)
Ožkų pieno sūris: 3.00 valg. š. (šviežio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įberkite 3–4 cm druskos sluoksnį. Įdėkite burokėlius ir kepkite apie 50–60 minučių, arba kol iškepa. Atvėsinkite, nulupkite odelę. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, o kitus susmulkinkite iki vientisos masės virtuviniu kombainu.

2. Užvirinkite vištienos sultinį ir palikite jį virti ant pačios mažiausios ugnies.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnaką ir čiobrelius. Kepkite 2–3 minutes, kol daržovės pasidarys permatomos. Suberkite ryžius, maišydami kepkite apie 3 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis beveik išgaruos. Nepamirškite vis pamaišyti.

4. Tuomet įpilkite samtį sultinio, periodiškai vis maišykite. Kai sultinio jau beveik nelieka, įpilkite dar vieną samtį ir t.t. Virkite apie 20 minučių, kol ryžiai išverda. Ryžiai turi būti al dente, t.y. šiek tiek kietoki.

5. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, įpilkite paskutinį samtį sultinio, sudėkite burokėlių masę ir dar šiek tiek pavirkite. Galiausiai sudėkite ožkos sūrį ir išmaišykite. Ir palikite rizotą šiek tiek „pailsėti“, kad susigulėtų visi skoniai.

6. Dėkite į lėkštes, apibarstykite burokėlių kubeliais ir papuoškite šviežiais čiobreliais.

Suskleisti
„Penne all‘arrabbiata“
Receptas: „Piktieji pieštukai“ („penne all‘arrabbiata“)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 320.00 g („bronzinių“, „penne“ formato)
Pomidorai: 2.00 vnt. (prinokę, dideli)
Čili pipiras: 1.00 vnt. („peperoncino“ (šviežias arba džiovintas))
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska

2. Supilkite pastą ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.

3. Sutarkuokite pomidorus taip, kad nusiluptų odelė, ją išmeskite, minkštimą pasilikite.

4. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels, pašalinkite.

5. Į keptuvę supilkite pomidorų minkštimą ir kelias minutes pakaitinkite.

6. Supjaustykite skiltelę aitriojo „peperoncino“, pašalinkite sėklas.

7. Suberkite „penne“ į keptuvę su pomidorų minkštimu, suberkite „peperoncino“, pakaitinkite.

8. Patiekdami lėkštėje pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir smulkintomis petražolėmis

Suskleisti
Antiena su juodųjų serbentų-porto padažu, bulgur ir salotomis
Receptas: Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Antis: 2.00 vnt. (krūtinėlės)
Pankolių sėklos: 2.00 arbat. š. (grūstų)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bulgur kruopos: 60.00 g
Mėtos: 30.00 g (šviežių)
Vynas: 200.00 ml („porto“)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Serbentai: 50.00 g (juodųjų)
Sviestas: 20.00 g
Salotos: 200.00 g (Romaninių (1 didelė gūžė arba 2 mažesnės))
Kaip gaminti

1. Anties krūtinėlių odelę įpjauname įstrižai, pabarstome grūstomis pankolio sėklomis, druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, užpilame šlakelį aliejaus ir viską tolygiai paskirstome rankomis.

2. Bulgur kruopas užpilame verdančiu vandeniu ir uždengus dangčiu paliekame 15 minučių. Supjaustome mėtas ir sumaišome su išbrinkusiomis bulgur kruopomis, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos ir pipirų.

3. Į nedidelį puodą pilame „porto“ vyną ir apelsino sultis bei verdame, kol skysčio sumažėja perpus, tada dedame sviesto, jam ištirpus sudedame juoduosius serbentus ir dar kokias 5 minutes paverdame.

4. Įkaitiname grill keptuvę, dedame anties krūtinėles odele žemyn ir kepame uždėję lakštą kepimo popieriaus ir ką nors sunkaus ant viršaus, retkarčiais pavartydami, kad tolygiau iškeptų, ištekėtų maksimaliai taukų ir odelė būtų apskrudusi ir traški. Kepti iš viso prireiks 12–15 minučių. Iškepus dedame į lėkštę ir uždengiame folija.

5. Į tą pačią keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kelias minutes kepame romaninės salotos lapus.

6. Į lėkštę dedame bulgur su mėtomis, tuomet pakeptų romaninės salotos lapų, o ant viršaus – pjaustytą anties krūtinėlę. Šalia pilame juodųjų serbentų ir „porto“ vyno padažą.

Suskleisti
Aštrūs vištienos sparneliai
Receptas: Aštrūs vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
2.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Actas: 1.00 valg. š. (1 - 2 raudono vyno acto arba raudono vyno)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (dižono)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Čili pipiras: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 g (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
  2. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
  3. Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
  4. Galite kepti ant grotelių.
  5. P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Suskleisti
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Receptas: Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (geriau šviežių, bet džiovinti irgi tinka; marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.

2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.

3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.

Suskleisti
Kepami vištos sparneliai
Receptas: Saldžiai aštrūs vištos sparneliai su cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištos sparneliai: 16.00 vnt. (nemažų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 vnt. (8 cm ilgio gabaliukas; marinatui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (marinarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (puikiai tinka žemės riešutų ar kitas, turintis aukštą kaitimo temperatūrą; marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cinamonas: 4.00 arbat. š. (marinatui)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte mase.

2. Vištos sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.

3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 4–5 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję.

4. Patiekite su jogurto-agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių salotomis.

Suskleisti

Desertai:

Šokoladinis pyragas su ledais
Receptas: Šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Cukrus: 75.00 g (50 g pyrago tešlai ir 25 g kremui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Vynas: 160.00 ml (raudonojo)
Miltai: 135.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (ir dar keli lašai kremui)
Kakava: 40.00 g (kokybiškos nesaldintos)
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š.
Cinamonas: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maskarponės sūris: 120.00 g (kremui)
Grietinėlė: 120.00 ml (plakamosios; kremui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Apvalios kepimo formos (geriausia – nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Tada sudėkite kiaušinį, trynį, vėl gerai išsukite. Supilkite raudonąjį vyną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Nieko tokio, jei masė nebus homogeniška.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, o tada suberkite į skystąją masę. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.

4. Supilkite gautą masę į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 25-30 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas (pyrago viršus bus kiek blizgus)..

5. Kiek atvėsinkite formoje (apie 10 min.), o tada atsargiai iš jos išimkite ir galutinai atvėsinkite. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.

6. Patiekite su ledais arba pasiruoštu maskarponės kremu. O jį pagaminsite išplakę grietinėlę su cukrumi, o tada sumaišę ją su sūriu ir vanilės ekstraktu.

Suskleisti
Naminiai šokoladiniai ledai
Receptas: Šokoladiniai ledai su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 250.00 g (prinokusio)
Kakava: 30.00 g
Augalinis pienas: 180.00 g (pvz., lazdyno riešutų, bet (tinka ir kitokių riešutų)
Agavų sirupas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir gerokai pasukite, kol masė taps vientisa ir tolygi.

2. Supilstykite į specialias ledų formeles, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykire mažiausiai 4 valandas.

3. Prieš valgant ledų formelę sekundei įmerkite į ką tik virusį vandenį ir, laikydami už pagaliuko, ištraukite paruoštas ledų porcijas.

Suskleisti
Pyragas su mėlynėmis
Receptas: Sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 165.00 g (110 g kambario temperatūros tešlai ir 55 g šalto pyrago viršui)
Miltai: 170.00 g (125 g tešlai ir 45 g viršui)
Kukurūzų miltai: 75.00 g (60 g tešlai ir 15 g viršui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Cukrus: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g viršui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Druska: 0.50 arbat. š. (tešlai ir dar žiupsnis viršui)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Citrinos žievelė: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Grietinė: 80.00 g (arba riebesnio natūralaus jogurto; tešlai)
Mėlynės: 200.00 g (arba šilauogių, nuplautų ir kiek nusausintų; tešlai)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (viršui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

2. Dubenyje sumaišykite abiejų tipų miltus, druską ir kepimo miltelius.

3. Į kitą dubenį dėkite sviestą ir cukrų ir elektriniu plaktuvu (ar mediniu šaukštu) išsukite iki purios balsvos masės. Kai masė bus būtent tokia, po vieną įmuškite ir kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą bei tarkuotą citrinos žievelę.

4. Į skystąją masę per 3 kartus sudėkite birųjį mišinį – kiekvienąkart išmaišykite, tačiau nepersistenkite, nereikia maišyti be reikalo. Paskutinįjį sausojo mišinio trečdalį prieš beriant į tešlą sumaišykite su uogomis – taip šios geriau pasiskirstys.

5. Apvalią ar keturkampę kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Suverskite pagamintą tešlą į skardą ir išlyginkite paviršių.

6. Dabar paruoškite viršutinį pyrago sluoksnį. Tam dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, o tada berkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir greitai pirštais sutrinkite sviestą su likusiais ingredientais, kol gausite riebius rupius trupinius. Greitis svarbu, nes sviestas betrinant neturi ištirpti, mums reikia trupinių, o ne tešlos!

7. Suberkite gautus trupinius ant tešlos paviršiaus, palyginkite, kad būtų padengtas tolygiai, Jei patinka, galite pabarstyti migdolų riekelių.

8. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą apie 35-40 min. Išėmę iš orkaitės leiskite kiek pravėsti skardoje, o tada atsargiai peiliu nuo skardos atskirkite jo kraštus, išimkite ir leikite baigti vėsti ant medinės lentelės ar (dar geriau) specialių grotelių kepinių vėsinimui.

Suskleisti
Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
Receptas: Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (birių; torto pagrindui)
Riešutų sviestas: 4.00 valg. š. (lazdynų; torto pagrindui)
Citrinų kremas (lemon curd): 1.00 valg. š. (galima keisti riešutų sviestu; torto pagrindui)
Vanduo: 1.00 arbat. š. (galima keisti citrinų sultimis; torto pagrindui)
Serbentai: 400.00 g (juodųjų, putėsiams)
Medus: 4.00 valg. š. (arba daugiau – pagal skonį; putėsiams)
Želatina: 4.00 vnt. (lapeliai arba tiek, kiek reikia susitingdyti 1 l skysčio; putėsiams)
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus graikiško; putėsiams)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; putėsiams)
Kaip gaminti

1. Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus.

2. Elektriniame maisto kombaine sumalkite sausainius. Dėkite likusius produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti dar vieną arbatinį šaukštelį vandens ar citrinų sulčių.

3. Sausainių masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.

4. Serbentus suberkite į puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol šiek tiek sukris. Sutrinkite juos į tyrę. Jei norite tolygesnių putėsių, tyrę galite perkošti per tankų sietelį. Į dar šiltą tyrę įmaišykite medų.

5. Dubenėlyje ištirpinkite želatiną 60 ml verdančio vandens ir įmaišykite ją į šiltą juodųjų serbentų tyrę bei palikite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite šaltą jogurtą.

6. Šaltame dubenyje standžiai išplakite šaltą grietinėlę. Dėkite ją dalimis į juodųjų serbentų masę ir lengvai pamaišykite. Nepermaišykite!

7. Putėsius supilkite ant torto pagrindo. Tortą palikite sustingti šaldytuve per naktį.

8. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir dekoruokite, kaip tik širdis geidžia. Nuotraukose tortas dekoruotas šaltyje džiovintų juodųjų serbentų ir braškių milteliais bei triufeliais. Tortą laikykite šaldytuve ir suvartokite per porą dienų.

Suskleisti
Tortas su žaliąja citrina
Receptas: Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Krekeriai: 150.00 g (sūrių (pagrindui))
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (lydyto; pagrindui)
Kondensuotas pienas: 400.00 g (įdarui)
Žalioji citrina: 150.00 ml (sulčių; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (žaliosios)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; įdarui)
Kaip gaminti

Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.

Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.

1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.

3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.

4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.

6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.

7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.

8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito