Japonai net turi įvardijimą maisto išpjaustymo technikai – mukimono. Tačiau menininkas iš šios šalies, pasivadinęs Gaku, kuria kvapą gniaužiančias dekoracijas, įrodančias, jog žmogaus fantazijai ir rankų miklumui nėra ribų.
Juolab kad skirtingai nuo popieriaus karpinių ar medžio drožinių, su vaisiais ar daržovėmis reikia dirbti labai mikliai, nes nuo oksidacijos jie labai greitai juoduoja.
Naudodamas tik specialų peilį menininkas išpjausto pasirinktą vaisių ar daržovę vos per kelias minutes. Savo trumpalaikiuose meno kūriniuose jis dažnai naudoja tradicinius japonų ornamentikos motyvus, kurie pinasi vienas su kitu ir sudaro neįtikėtinus raštus.
Pasakodamas apie tai, kaip jam tai pavyksta, kūrėjas sako, kad puikus vaisius pjaustymo treniruotėms jam yra bananas, nes jis pigus ir lengvai pjaustomas.
O paprašytas patikslinti, kas vėliau – išpjausčius ir nufotografavus – nutinka su jo menu, jis atsako lakoniškai – kūrinys tiesiog suvalgomas, o ką gi daugiau daryti su vaisiumi ar daržove?
Pasigėrėkite japono darbais!