Ingredientai:
- 2 vidutinės morkos;
- pusė nedidelės cukinijos;
- 2 kiaušiniai;
- 2/3 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
- 1/4 stiklinės raugintų pasukų, paprasto ar augalinio pieno;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Morkas nuskuskite, cukiniją palikite su žieve ir sutarkuokite viską burokine tarka arba elektriniu smulkintuvu, naudodami pulsavimo funkciją.
2. Suberkite daržoves į dubenį, suberkite ir dribsnius, supilkite pieną arba pasukas, paplaktus kiaušinius, įberkite cukrų, druską, labai gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 min.
3. Iki vidutinės kaitos įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą pagamintos tešlos ir kepkite blynelius, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.