Valgykim lengviau: cukinijų ir morkų blyneliai pusryčiams ar vakarienei

Žiemą, ypač kai šalta, daug kam norisi sotesnių patiekalų, tarkim, bulvinių blynų su riebiu padažu. Tačiau jei nutarėte šiek tiek keisti valgiaraštį į lengvumo pusę, galima pradėti ir nuo kitokių blynų. Tokių, kokių receptą šįsyk ir siūlome.
Morkų ir cukinijų blyneliai
Morkų ir cukinijų blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 vidutinės morkos;
  • pusė nedidelės cukinijos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2/3 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 1/4 stiklinės raugintų pasukų, paprasto ar augalinio pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Morkas nuskuskite, cukiniją palikite su žieve ir sutarkuokite viską burokine tarka arba elektriniu smulkintuvu, naudodami pulsavimo funkciją.

2. Suberkite daržoves į dubenį, suberkite ir dribsnius, supilkite pieną arba pasukas, paplaktus kiaušinius, įberkite cukrų, druską, labai gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 min.

3. Iki vidutinės kaitos įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą pagamintos tešlos ir kepkite blynelius, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų