Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgykime, kol dar rausta: salotų ir mišrainių su pomidorais receptai

Išblyškęs žiemos pomidoras niekada neprilygs nubučiuotam saulės, išnokusiam lauke. Tad kol apvaliaskruosčiai gražuoliai rausta mūsų gimtinėje, paskubėkime jais pasimėgauti. Sriubas jau virėme, žiemai ruošėme, tad kviečiame panaršyti po salotų receptų rinkinį ir išsirinkti labiausiai patinkantį.
Salotos su šviežiais pomidorais
Salotos su šviežiais pomidorais / Vida Press nuotr.
Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
Receptas: Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 123
Receptas
Ingredientai
Salierai: 300.00 g (stiebai)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. ("Dižono" - padažui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - padažui)
Kaip gaminti

1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.

2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų produktų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
 Paprastosios pupelių   ir pomidorų salotos
Receptas: Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 360.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Pomidorai: 450.00 g (vyšniniai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus.

3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
Receptas: Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt. (prinokę)
Kalendros: 1.00 sauja (arba baziliko)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; pagal skonį)
Druska: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Granatas: 1.00 vnt. (sėklų)
Kaip gaminti

1. Iš granato išlukštenkite sėklas. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir „nugesinkite“ – pamerkite į šaltą sūdytą vandenį.

2. Supjaustykite pomidorus griežinėliais. Įdėkite smulkintos kalendros arba baziliko, pipirų, maltos kalendros, druskos.

3. Nusausinkite svogūnus, uždengę dubenį lengvai pakratykite (kad griežinėliai iširtų) ir sudėkite į pomidorus. Saujoje virš pomidorų išspauskite dalį granatų sėklų ir kartu su likusiomis sėklomis sudėkite į pomidorus. Išmaišykite.

Šios salotos patiekiamos prie plovo, šašlykų, mėsos patiekalų. Ir žinokite paslaptį – skystis, kuris lieka suvalgius salotas, irgi labai skanus.

Suskleisti
Pomidorų ir mocarelos salotos
Receptas: Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 22.00 vnt. (keliolika įvairiaspalvių vyšninių, po kelis juoduosius ir geltonuosius, bent vienas avietinis padažui)
Mocarelos sūris: 150.00 g (buivolų pieno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 5.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 arbat. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir iš pusės jo išspauskite sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.

2. Supjaustykite visus pomidorus, o ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!

Suskleisti
Žaliosios salotos
Receptas: Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 8.00 vnt. (kuo įvairesnių rūšių)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (grūdėtųjų; padažui)
Medus: 0.50 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.

3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 56 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.

4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.

5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.

Suskleisti
Pomidorų ir avokadų salotos
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti
Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
Receptas: Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 50
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (žiedų)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Aliejus: 1.00 st. (¼ - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui)
Kokosas: 1.00 valg. š. (aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
  4. Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Suskleisti
Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 250.00 g (stiklinė saulėje džiovintų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (nedidelės ankštys)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg.š. - sulčių)
Rudasis cukrus: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šviežių, kelios šakelės)
Kaip gaminti
  1. Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  2. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai, paprikų ankštis perplaukite šaltu vandeniu, susmulkinkite ir sumeskite į indą su pomidorais.
  3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, įmaišykite į paprikų ir pomidorų salotas.
  4. Aliejų sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gausiai užberkite kapotų čiobrelių.  Salotas gerai išmaišykite ir per naktį marinuokite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).   

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais