„Karpis, be jokios abejonės – labai populiari žuvis Lietuvoje, visi užaugome jį valgydami. Populiariausias būdas jį gaminti – įmerkti į miltus, iškepti ir valgyti. Tačiau norėčiau parodyti, kaip pasigaminti karpio kotletukus, kuriuose bus baravykų, juodos ruginės duonos ir kmynų“, – sako B.Nicholson.
Karpio kotletukai
Ingredientai:
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 1 bulvė;
- 1 karpio filė;
- 1 saujelė petražolių;
- 1 sauja džiovintų baravykų;
- 1 ruginės duonos riekė;
- 1 šaukštelis kmynų;
- aliejaus, kepimui;
- druskos;
- pipirų.
patiekimui:
- virtų burokėlių;
- marinuotų kaparėlių;
- petražolių ar saliero lapelių.
Gaminimo būdas – laidos įraše
Kitas patiekalas, kurį ji rekomenduoja išbandyti – šamo, grybų ir moliūgų paštetas, kuris puikiai tiks kaip užkandis. „Niekada negaminau šamo, o ši žuvis Lietuvoje tampa vis populiaresnė, nes čia auginama“, – sako B.Nicholson.
Šamo, grybų ir moliūgų paštetas
Ingredientai:
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- ½ poro;
- ½ sviestinio moliūgo;
- 150–200 g rudųjų pievagrybių;
- 100 g šaldytų baravykų;
- 1 skiltelė česnako;
- 200–400 g karšto rūkymo šamo filė;
- juodos duonos, patiekimui.
Gaminimo būdas – laidos įraše