Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulas pasiūlymas pietums su itališka nuotaika: vamzdeliai su rikota ir špinatais

Šis patiekalas puikiai tiks vakarienei. Išbandykite!
Vamzdeliai su rikota
Vamzdeliai su rikota / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • Pakelio vamzdelinių makaronų (cannelloni),
  • 500 g rikotos sūrio,
  • 200 g šaldytų arba šviežių špinatų,
  • 500 ml grietinėlės,
  • 5 šaukštai tarkuoto parmezano,
  • 2–3 skiltelės česnako,
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

1. Atšildykite špinatus. Jei naudosite šviežius špinatų lapelius, gerai juos nuplaukite, sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį, pavirkite 1–2 min., nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu.

2. Sumaišykite špinatus ir rikotos sūrį, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Konditeriniu švirkštu įpurkškite į makaronų vamzdelius sūrio masės. Jei neturite specialaus švirkšto, naudokite paprasčiausią polietileninį maišelį: nukirpkite kampą, prikrėskite sūrio masės, užsukite galą.

4. Įdarytus vamzdelius sudėkite į stiklinę skardą, apliekite kiek pasūdyta grietinėle (vamzdeliai turėtų būti beveik apsemti), apibarstykite tarkuotu parmezanu. Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min. arba, kol makaronai suminkštės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų