Jums reikės:
- Pakelio vamzdelinių makaronų (cannelloni),
- 500 g rikotos sūrio,
- 200 g šaldytų arba šviežių špinatų,
- 500 ml grietinėlės,
- 5 šaukštai tarkuoto parmezano,
- 2–3 skiltelės česnako,
- druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Atšildykite špinatus. Jei naudosite šviežius špinatų lapelius, gerai juos nuplaukite, sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį, pavirkite 1–2 min., nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu.
2. Sumaišykite špinatus ir rikotos sūrį, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Konditeriniu švirkštu įpurkškite į makaronų vamzdelius sūrio masės. Jei neturite specialaus švirkšto, naudokite paprasčiausią polietileninį maišelį: nukirpkite kampą, prikrėskite sūrio masės, užsukite galą.
4. Įdarytus vamzdelius sudėkite į stiklinę skardą, apliekite kiek pasūdyta grietinėle (vamzdeliai turėtų būti beveik apsemti), apibarstykite tarkuotu parmezanu. Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min. arba, kol makaronai suminkštės.
Skanaus!