Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Varškėčiai su mėlynėmis: iš naujo pamilsite šį visų mėgstamą patiekalą

Ruošdami blynus, varškėčius ar varškėtukus, neretai kartu patiekiame ir įvairių vaisius ar uogų. O jei kurį nors iš šio repertuaro įmaišytume į miltų, varškės ir kitų ingredientų mišinį? Išeitų nepaprastai skanus patiekalas. Tad kviečiame žvilgtelėti į receptą ir šiek tiek pakeisti mums įprastus varškėčius.
Varškėtukai su mėlynėmis
Varškėtukai su mėlynėmis / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1/3 puodelio kvietinių miltų;
  • 1/3 puodelio avižinių miltų;
  • 1/3 puodelio grikių miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/8 arbat. šaukšt. druskos;
  • 250 g varškės;
  • 1/3 puodelio pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. ištirpinto ir atvėsinto sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės;
  • 1 puodelis šviežių arba šaldytų mėlynių;
  • sviesto arba aliejaus;
  • sviestas ir klevų sirupo (patiekimui).

Gaminimas:

1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Į atskirą dubenį dėkite varškę, pieną, kiaušinius, sviestą, medų ir vanilę. Viską labai kruopščiai ištrinkite šakute, kad ingredientai susimaišytų. Į šį dubenį supilkite sausąjį mišinį. Galiausiai berkite mėlynes ir viską kruopščiai, bet atsargiai, nesutraiškydami uogų, išmaišykite. Masė bus gana tiršta, bet neminkoma.

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite mažutį gabaliuką sviesto. Į keptuvę krėskite maždaug po tešlos ir kepkite, kol iš abiejų pusių varškėčiai gražiai skrustelė.

4. Iškepusius varškėčius dar šiltus patiekite su sviestu ir klevų sirupu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos