Ingredientai:
- 1/3 puodelio kvietinių miltų;
- 1/3 puodelio avižinių miltų;
- 1/3 puodelio grikių miltų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/8 arbat. šaukšt. druskos;
- 250 g varškės;
- 1/3 puodelio pieno;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. ištirpinto ir atvėsinto sviesto;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės;
- 1 puodelis šviežių arba šaldytų mėlynių;
- sviesto arba aliejaus;
- sviestas ir klevų sirupo (patiekimui).
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Į atskirą dubenį dėkite varškę, pieną, kiaušinius, sviestą, medų ir vanilę. Viską labai kruopščiai ištrinkite šakute, kad ingredientai susimaišytų. Į šį dubenį supilkite sausąjį mišinį. Galiausiai berkite mėlynes ir viską kruopščiai, bet atsargiai, nesutraiškydami uogų, išmaišykite. Masė bus gana tiršta, bet neminkoma.
3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite mažutį gabaliuką sviesto. Į keptuvę krėskite maždaug po tešlos ir kepkite, kol iš abiejų pusių varškėčiai gražiai skrustelė.
4. Iškepusius varškėčius dar šiltus patiekite su sviestu ir klevų sirupu.