Ingredientai:
- 200 g avižinių dribsnių;
- 10–12 forminių sausainių („Selga“, „Gaidelis“ ar pan.), sutrupintų;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 100 g neriebios varškės;
- 3 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
- 50 g cukraus, medaus ar agavų sirupo;
- 4 kiaušinių baltymai;
- 100 g juodojo šokolado, stambiai sutarkuoto ar smulkiai sukapoto;
- 200 g džiovintų abrikosų, susmulkintų (galite keisti kitais džiovintais vaisiais);
- 50 g migdolų drožlių (galite keisti kitais smulkintais riešutais);
- 1 žiupsnis cinamono;
- 1 žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, paskaninkite cukrumi, medumi ar agavų sirupu. Pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.
3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.
4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 30–35 minutes. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį.