Varškės blyneliai su viena netikėta daržove. Nustebins net ragavusius visko!

Jei minkomi, tai varškėčiai, jei skystesni, tai blyneliai. Koks bebūtų formatas, tokie kepinukai yra vienas populiariausių pusryčių (bet nebūtinai tik jų) patiekalų. Siūlome į blynelių tešlą įberti šio to netikėto – bus lengviau ir daržoviškiau. O daržovių nenorintys vaikai nė nesupras, kad tų daržovių ką tik pusryčiaudami ir valgė.
Varškės blyneliai
Varškės blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g varškės (rinkitės sausesnę);
  • 180 ml pieno;
  • 4 kiaušiniai, baltymai ir tryniai atskirti;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 120 g žiedinio kopūsto, nuplauto ir sukapoto smulkiais, maždaug ryžių grūdelio dydžio, gabaliukais;
  • 150 g miltų (kvietinius galite naudoti perpus su speltų);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejaus ar ghee sviesto, kepimui.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje išsukite varškę su cukrumi, pienu ir kiaušinių tryniais. Suberkite ir įmaišykite ir žiedinio kopūsto gabaliukus.

2. Kitame dubenyje iki minkštų putų išplakite kiaušinių baltymus.

3. Trečiame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį sausąjį mišinį į varškės masę, išmaišykite, o tada sudėkite paplaktus baltumus ir švelniais judesiais įmaišykite ir juos.

4. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite storadugnę keptuvę su trupučiu aliejaus ar sviesto. Šaukštu dėkite į keptuvę po truputį tešlos, taip formuodami blynelius. Kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.

5. Šie blyneliai yra nesaldūs, tad galite rinktis, su kokiais priedais juos valgyti. Nesaldžiam variantui tiks pesto, harisa, jogurtinis padažas. O saldžiam – uogienė, šviežios uogos, klevų sirupas ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų