Jeigu, perskaitę receptą, būsite nusiteikę šiek tiek skeptiškai, visai nesistebėsime. Lygiai taip pat į tas kelias eilutes žiūrėjome ir mes. Bet kaipgi neišmėginus, kai viskas taip juokingai paprasta?! Gali būti, kad net nereikės važiuoti į parduotuvę: produktai paprasti, kasdieniai, dažnai randami daugelio šaldytuvuose. Suplakti ir pašauti desertą į orkaitę spėsite per kelias minutes, o dar po pusvalandžio... jis paruoštas!
Geriausia šį skanėstą kepti nedidelių porcijų indeliuose, nes skaniausias jis dar šiltas, tiksliau – su kaušeliu vanilinių ledų, kalneliu plaktos grietinėlės arba šlakeliu klevų sirupo, apibertas žiupsniu šokolado drožlių ar sauja uogų.
Koks šis desertas? Purus. Saldus. Malonios kreminės konsistencijos ir tiesiog sutirpstantis ant liežuvio galiuko. Kvapnus. Paprastas kaip dukart du, bet garantuojame, kad niekas neįspės, jog tai – viso labo trys suplakti produktai!..
Tekstas ir receptas Astos Černės