Jums reikės:
250 g kreminės varškės,
100 ml plaktos grietinėlės,
3 riekelių džiovintos juodos duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų avižinių dribsnių,
3 šaukštų cukraus,
1,5 stiklinės braškių,
2 šaukštų rudojo cukraus,
vanilės ankšties,
saujelės šviežių mėtų lapelių,
šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių,
pagal skonį cinamono.
Kaip gaminti:
1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklytes.
2. Braškes nuplaukite, nuskabykite, supjaustykite ketvirčiais ir suberkite į stiklinį indą. Apibarstykite ruduoju cukrumi, kapotais mėtų lapeliais, vanilės sėklytėmis ir palikite pastovėti – kol ruošite kremą, braškės prisigers prieskonių.
3. Varškę su šaukštu cukraus ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis išsukite iki vientisumo, įmaišykite iki standžių putų plaktą grietinėlę.
4. Duoną sutarkuokite smulkia trintuve.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, paskrudinkite duonos trupinius, įmaišykite dribsnius, likusį cukrų, pagal skonį berkite cinamono.
6. Į skaidraus stiklo taures sluoksniuokite duonos trupinius, kremą ir braškes.
7. Paruoštą desertą bent 4 val. palaikykite šaldytuve.
8. Prieš tiekdami papuoškite sveikais mėtų lapeliais.