Reikės:
Tešlai:
- 125 g sviesto,
- 1 kiaušinio,
- 100 g cukraus,
- 300 g miltų,
Įdarui:
- 200 g smulkios varškės,
- 2 kiaušinių,
- 125 g riebios grietinėlės,
- 150 g cukraus,
- 1 pakelio vanilinio pudingo.
Viršui:
- 2 stiklinių mėgstamų šaldytų uogų.
Gaminimas:
Pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą, kad gautųsi viensita masė.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, dėkite tešlą ir pirštais išlipdykite ją vienodu sluoksniu per visą dugną bei padarydami nedidelius kraštus.
Varškę ištrinkite per sietelį. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišykite su varške bei grietinėle, suberkite vanilinį pudingą. Varškės masę supilkite ant tešlos, ant viršaus suberkite šaldytas uogas ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, leiskite atvėsti ir padėkite bent kelioms valandoms šaltai.
Skanaus!