Jums reikės:
2 kiaušinių,
4 šaukštų cukraus,
400 g varškės,
šaukštelio vanilinio cukraus,
5 šaukštų grikių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepti,
miltelinio cukraus apibarstyti.
Kaip gaminti:
1. Varškę sutrinkite, į ją suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsukite į varškės masę.
3. Į puodą supilkite aliejaus tiek, kad visiškai apsemtų spurgas, ir jį įkaitinkite.
4. Pašlapinkite rankas vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes – tokios greičiau iškeps. Jas sudėkite į aliejų ir vis pavartykite, kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
4. Ištraukusi sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.