Varškės spurgytės – nuostabus vaikystę primenantis desertas

„Spurgos keptos pagal močiutės receptą, tik vietoj paprastų miltų naudojau grikių ir pati nustebau, kokios jos skanios pavyko“, – dalinasi maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Varškės spurgytės
Varškės spurgytės / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

2 kiaušinių,

4 šaukštų cukraus,

400 g varškės,

šaukštelio vanilinio cukraus,

5 šaukštų grikių miltų,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

aliejaus kepti,

miltelinio cukraus apibarstyti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sutrinkite, į ją suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsukite į varškės masę.

3. Į puodą supilkite aliejaus tiek, kad visiškai apsemtų spurgas, ir jį įkaitinkite.

4. Pašlapinkite rankas vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes – tokios greičiau iškeps. Jas sudėkite į aliejų ir vis pavartykite, kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.

4. Ištraukusi sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų