Varškės virtinukai: prisiminkit vaikystę!

Varškės virtinukai nukelia į vaikystę – tokie minkšti ir purūs it debesėlis, skanūs ir lengvai paruošiami. Skanauti galite tiek vienus, tiek su uogomis ar uogiene, grietine, taip pat – pasigaminti gardaus padažo.
Varškės virtinukai
Varškės virtinukai / Shutterstock nuotr.

Ko reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 500 g varškės;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • 2 val.š. cukraus;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 50 g grietinės padažui;
  • 50 g sviesto padažui.

Kaip gaminti:

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai