Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės pieno,
- 1 stiklinės vandens (virinto),
- 1 stiklinės kvietinių miltų,
- 0,4 stiklinės ruginių miltų,
- 100 g braškių (šaldytos),
- 100 g mėlynių (šaldytos),
- žiupsnelio druskos,
- 15 g įvairių sėlenų (kad būtų sveikiau),
- cukraus (aš nedėjau) ,
- trupučio aliejaus sutepti keptuvei.
Gaminimas:
Uogas iš vakaro ištraukti iš šaldiklio ir palikti per naktį atitirpti.
Paruošti kitus ingredientus. Pageidautina, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.
Suplakti kiaušinius kartu su pienu, druska. Suberti sėlenas.
Porcijomis įmaišyti miltus (galima miltus prasijoti). Tešla gausis gana tiršta.
Uogas sutrinti trintuvu.
Tešlą suskirstyti lygiai į du skirtingus dubenėlius.
Į vieną įmaišyti su trintas braškes.
Į kitą į maišyti sutrintas mėlynes.
Gerai išmaišyti abi porcijas (galima pakviesti mažus pagalbininkus).
Užvirinti vandenį.
Priklausomai nuo vandens kiekio uogose tešlą reikia „praskiesti“ vandeniu. Man reikėjo daugiau vandens į mėlynių tešlą (supyliau du trečdalius stiklinės), o braškių pareikalavo vos trečdalio stiklinės.
Reikia atsižvelgti į tai, kokius miltus naudojate ir kiek uogų įdėjote.
Silikoniniu teptuku arba vatos pagalvėle ištepame dvi keptuves aliejumi (aš tai darau tik prieš kepant pirmą blyną, kitiems jau neprireikia).
Paskirstome tešlą i kepame kaip įprastus lietinius.
Abu iškepti blyneliai („mėlynių“ keptuvė mažesnė, todėl ir lietinis gaunasi mažesnis.)
Patiekite su kitomis uogomis, jogurtu, grietine. Jeigu nedėjote cukraus, tuomet galite pabarstyti cukraus pudra.
Įmaišius mažiau vandens galima kepti ir mažo dydžio blynelius. Mano vaikui patiko labiau mažesni, o man labiau didesni.
Skanaus! Natalija.
Dėkojame Natalijai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!