Ingredientai:
- įvairių spalvotų, gerai prinokusių daržovių, tinkamų kepti ant grilio – cukinijų, baklažanų, smidrų, skirtingų spalvų paprikų, pomidorų etc.
- alyvuogių aliejaus;
- citrinos sulčių;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos;
- rikotos;
- mėgstamų šviežių prieskoninių žalumynų;
- šviesios duonos (idealu – raugo/sourdough).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį iki reikiamos kaitros.
2. Daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite stambiais gabalais, suberkite į dubenį, pilkite šlaką aliejaus ir gerai apvoliokite.
3. Dėkite daržoves ant grotelių, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol bus gražiai apskrudusios. Į pabaigą ant grotelių dėkite ir duonos riekes, kad jos kiek paskrustų.
4. Dubenėlyje sumaišykite rikotą su šlakeliu aliejaus, citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų.
5. Ant paskrudusios duonos tepkite rikotos, dėkite daržovių ir skanaukite!