Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarai pasaldinti – pats paprasčiausias nekeptas sūrio pyragas su braškėm

Sūrio pyragai dažniausiai pakeri visus, jų paragavusius, tuomet belieka rinktis, ar labiau patinka baskų ar amerikietiškas, keptas ar ne, lengvesnis ar sunkesnis. Tačiau kai tokį pyragą susiruošiam gaminti namuose, daugelio pageidavimas – kad būtų paprasta. Tokį receptą ir siūlome!
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 175 g trapių sausainių;
  • 50 g sviesto, ištirpinto;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 300 g maskarponės sūrio;
  • 200 g kreminio sūrio ar kreminės varškės;
  • 250–350 g braškių.

Gaminimas:

1. Sausainius sudėkite į tvirtą plastikinį maišelį ir sutrinkite kočėlu, taip pat juos galite sumalti elektriniu smulkintuvu.

2. Trupinius berkite į dubenį ir sumaišykite su tirpintu sviestu.

3. Gautą riebią masę sudėkite į apskritą 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, labai gerai prispauskite prie dugno (tam padės stiklinė, kurios dugnu ir darbuokitės). Suformuokite ir kraštelį.

4. Garų vonelėje (dubenį su šokoladu pastatykite ant puodo su verdančiu puodu, tik kad dubens dugnas neliestų vandens) ištirpinkite baltąjį šokoladą.

5. Kitame dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą. Atsargiai įmaišykite supjaustytas braškes (šiek tiek jų atidėkite) ir tirpintą šokoladą.

6. Masę sukrėskite ant sausainių pagrindo kepimo formoje, išlyginkite viršų ir 4 valandas laikyti šaldytuve, kad susitingtų. Papuoškite braškėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais