Ingredientai:
- 175 g trapių sausainių;
- 50 g sviesto, ištirpinto;
- 200 g baltojo šokolado;
- 300 g maskarponės sūrio;
- 200 g kreminio sūrio ar kreminės varškės;
- 250–350 g braškių.
Gaminimas:
1. Sausainius sudėkite į tvirtą plastikinį maišelį ir sutrinkite kočėlu, taip pat juos galite sumalti elektriniu smulkintuvu.
2. Trupinius berkite į dubenį ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
3. Gautą riebią masę sudėkite į apskritą 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, labai gerai prispauskite prie dugno (tam padės stiklinė, kurios dugnu ir darbuokitės). Suformuokite ir kraštelį.
4. Garų vonelėje (dubenį su šokoladu pastatykite ant puodo su verdančiu puodu, tik kad dubens dugnas neliestų vandens) ištirpinkite baltąjį šokoladą.
5. Kitame dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą. Atsargiai įmaišykite supjaustytas braškes (šiek tiek jų atidėkite) ir tirpintą šokoladą.
6. Masę sukrėskite ant sausainių pagrindo kepimo formoje, išlyginkite viršų ir 4 valandas laikyti šaldytuve, kad susitingtų. Papuoškite braškėmis.