Vasariška daržovių, kruopų ir avinžirnių mišrainė: tiks valgyti iškart ar piknikui

Šviežių daržovių vasarą netrūksta, tačiau panorus sotesnių pietų ar vakarienės, po kurios neurgztų pilvas, verta jas papildyti sotesniais priedais, pavyzdžiui, kruopomis. Siūlome pasiruošti mišrainės, kuri kuo puikiausiai pusdienį ar per naktį išbus šaldytuve – galite jos pasiruošti pietums dėžutėje ar imti į pikniką, žygį.
Avinžirnių ir daržovių mišrainė
Avinžirnių ir daržovių mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

keptiems pomidoriukams:

  • 500 g vynuoginių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio.
  • keptiems baklažanams:
  • 2 vidutinio dydžio baklažanai, supjaustyti griežinėliais, o tada kiekvienas griežinėlis – į 4 dalis;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio.

mišrainei:

  • 2 indeliai konservuotų avinžirnių (galite išsivirti ir patys, tik nepamirškite per naktį pamirkyti);
  • 0,5 stiklinės perlinių kruopų (kelias valandas pamirkytų);
  • sauja mėgstamų juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių bazilikų, smulkiai sukapotų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių raudonėlių, smulkiai sukapotų;
  • 2 česnako skiltelės, sutraiškytos;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros (kaitinimas viršus apačia, su ventiliatoriaus funkcija). Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi.

2. Atskiruose dubenyse sumaišykite pomidoriukus ir baklažanus su priedais. Paskleiskite vienus ir kitus skirtingose skardose ir dėkite kepti. Kepkite 25–30 min., pomidoriukai turi suminkštėti ir kiek parusti, baklažanai taip pat suminkštėti ir kiek apskrusti.

Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai

3. Kol kepa daržovės, dideliame vandens kiekyje išvirkite perlines kruopas, tada nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu.

4. Avinžirnius nusunkite ir taip pat perplaukite po šaltu vandeniu.

5. Į didelį dubenį berkite avinžirnius, perlines kruopas, keptus pomidoriukus, baklažanus, alyvuoges, berkite ir pilkite ir likusius ingredientus, gerai išmaišykite pernelyg nesutrindami daržovių. Paragaukite, ar netrūksta druskos arba rūgštumo. Tiekite iškart arba laikykite šaldytuve, tik prieš valgydami leiskite kiek pastovėti kambario temperatūroje.

Vida Press nuotr./Avinžirnių ir daržovių mišrainė
Vida Press nuotr./Avinžirnių ir daržovių mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis