Vasariškas skanėstas: greiti pyragėliai su šviežiais persikais vos iš 4 produktų

Prancūzų virtuvė yra žinoma dėl savo rafinuotų desertų, o persikai ir nektarinai čia užima ypatingą vietą. Vienas populiariausių prancūziškų desertų yra „Tarte Tatin“, kuris dažnai gaminamas su persikais, kurie suteikia saldumą ir švelnų skonį. Nektarinai taip pat puikiai tinka vaisių tartaletėms, kur jie dedami ant plonos tešlos ir kepami, kol tampa minkšti ir sultingi. Pranešime žiniasklaidai „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalinasi paprastu „mini-tarte tatin“ receptu – šį skanėstą galės išsikepti gali kiekvienas, net ir pirmą kartą bandantis. Reikės tik 4 produktų, kepimo popieriaus, sausainių pjaustymo formelės ir 10 minučių darbo.
Vasariškas desertas su persikais
Vasariškas desertas su persikais / Shutterstock nuotr.

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min. (10 min. ruošti ir 20 min. kepti)

Reikės:

  • 4 šviežių, prisirpusių persikų arba geltono minkštimo nektarinų,
  • 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
  • 8 šaukštelių skysto medaus,
  • 4 šaukštelių migdolų arba kvietinių miltų.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite persikus.

  2. Atsiplėškite kepimo popieriaus lapą, kad jis tilptų į skardą. Paimkite apvalią sausainių formelę (kad būtų didesnė už nektariną, apie 10 cm), dėkite ją ant kepimo popieriaus ir apibrėžkite pieštuku. Kartokite, kol taip padarysite ant viso popieriaus.

  3. Apskritimus patepkite medumi ir apibarstykite miltais.

  4. Perpjaukite persikus per pusę, išimkite kauliuką ir kiekvieną puselę supjaustykite gana plonais griežinėliais. Sudėkite juos į nubrėžtus apskritimus ant medaus ir miltų, šiek tiek pasukdami skilteles kampu.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  6. Sausainių formelėmis išpjaukite apskritimus iš tešlos ir uždėkite šiuos tešlos diskelius ant vaisių puselių. Šiek tiek prispauskite kraštus.

  7. (Jeigu sausainių formelės neturite, tešlą galite pjaustyti kvadratais ir atitinkamai medų tepti bei vaisius dėlioti tokio dydžio plote, koks yra vienas kvadratas. Galite naudoti ir nebūtinai apvalią formelę – pavyzdžiui, labai gražiai atrodys širdies formos)

  8. Kepkite apie 20 minučių, tačiau nepalikite be priežiūros.

  9. Išimkite kepimo skardą ir apverskite mažuosius pyragėlius. Galite patiekti su ledais, papuošti šviežiomis šilauogėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų