Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min. (10 min. ruošti ir 20 min. kepti)
Reikės:
- 4 šviežių, prisirpusių persikų arba geltono minkštimo nektarinų,
- 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 8 šaukštelių skysto medaus,
- 4 šaukštelių migdolų arba kvietinių miltų.
Gaminame:
-
Nuplaukite ir nusausinkite persikus.
-
Atsiplėškite kepimo popieriaus lapą, kad jis tilptų į skardą. Paimkite apvalią sausainių formelę (kad būtų didesnė už nektariną, apie 10 cm), dėkite ją ant kepimo popieriaus ir apibrėžkite pieštuku. Kartokite, kol taip padarysite ant viso popieriaus.
-
Apskritimus patepkite medumi ir apibarstykite miltais.
-
Perpjaukite persikus per pusę, išimkite kauliuką ir kiekvieną puselę supjaustykite gana plonais griežinėliais. Sudėkite juos į nubrėžtus apskritimus ant medaus ir miltų, šiek tiek pasukdami skilteles kampu.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
-
Sausainių formelėmis išpjaukite apskritimus iš tešlos ir uždėkite šiuos tešlos diskelius ant vaisių puselių. Šiek tiek prispauskite kraštus.
-
(Jeigu sausainių formelės neturite, tešlą galite pjaustyti kvadratais ir atitinkamai medų tepti bei vaisius dėlioti tokio dydžio plote, koks yra vienas kvadratas. Galite naudoti ir nebūtinai apvalią formelę – pavyzdžiui, labai gražiai atrodys širdies formos)
-
Kepkite apie 20 minučių, tačiau nepalikite be priežiūros.
-
Išimkite kepimo skardą ir apverskite mažuosius pyragėlius. Galite patiekti su ledais, papuošti šviežiomis šilauogėmis.
Skanaus!