Tam, kad tos kelios dienos neprailgtų, prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo greitai paruošiamą saldžių uogų malonumą:
Jums reikės:
- lavašo duonos,
- 4 kupinų šaukštų maskarponės sūrio,
- 5 šaukštų rudojo cukraus,
- 1,5 puodelio plaktos grietinėlės,
- 1 stiklinės trintų aviečių,
- aviečių, šilauogių,
- miltelinio cukraus.
Gaminimas:
- Visų pirma, paruoškite valgomus krepšelius, kurie atstos tradicinį vaflį. Naudodami nedidelę stiklinę, įsprauskite kvadratėliais supjaustytą lavašo duoną į kietas keksiukų formas.
- Skardą su lavašo „puodeliais“ dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 9 minutes, kol lavašas parusvės ir taps traškus.
- N.Juchnevič deserto pagrindui paruošti pataria plaktuvu sumaišyti maskarponės sūrį su ruduoju cukrumi.
- Vientisą purų plakinį papildykite atvėsinta plakta grietinėle ir stikline trintų aviečių. Ingredientus gerai sumaišykite, kol kremas įgaus tolygią spalvą.
- Užpildykite iškeptus krepšelius paruoštu saldėsiu. Desertą gausiai papuoškite sveikomis avietėmis ir šilauogėmis, o paviršių dar pabarstykite milteliniu cukrumi.
Nepamirškite, mėgaudamiesi šiuo uogų desertu galvoti apie su kiekvienu kąsniu vis labiau artėjančią vasarą!