Vasaros belaukiant: uogų ir maskarponės desertas per 15 minučių

Jei nekantriai dirsčiojate tai į saulę, tai į termometrą ir ilgitės atostogaujančio miesto atmosferos, tai turime deserto receptą kaip tik jums.
Uogų desertas.
Uogų desertas. / Fotolia nuotr.

Tam, kad tos kelios dienos neprailgtų, prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo greitai paruošiamą saldžių uogų malonumą:

Jums reikės:

  • lavašo duonos,
  • 4 kupinų šaukštų maskarponės sūrio,
  • 5 šaukštų rudojo cukraus,
  • 1,5 puodelio plaktos grietinėlės,
  • 1 stiklinės trintų aviečių,
  • aviečių, šilauogių,
  • miltelinio cukraus.

Gaminimas:

  1. Visų pirma, paruoškite valgomus krepšelius, kurie atstos tradicinį vaflį. Naudodami nedidelę stiklinę, įsprauskite kvadratėliais supjaustytą lavašo duoną į kietas keksiukų formas.
  2. Skardą su lavašo „puodeliais“ dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 9 minutes, kol lavašas parusvės ir taps traškus.
  3. N.Juchnevič deserto pagrindui paruošti pataria plaktuvu sumaišyti maskarponės sūrį su ruduoju cukrumi.
  4. Vientisą purų plakinį papildykite atvėsinta plakta grietinėle ir stikline trintų aviečių. Ingredientus gerai sumaišykite, kol kremas įgaus tolygią spalvą.
  5. Užpildykite iškeptus krepšelius paruoštu saldėsiu. Desertą gausiai papuoškite sveikomis avietėmis ir šilauogėmis, o paviršių dar pabarstykite milteliniu cukrumi.

Nepamirškite, mėgaudamiesi šiuo uogų desertu galvoti apie su kiekvienu kąsniu vis labiau artėjančią vasarą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis