Ingridientai
- 4 agurkai;
- 15 g krapų;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 2/3 šaukštelio druskos;
- 1/2 šaukštelio.cukraus;
- citrinos sulčių pagal skonį
Gaminimas:
1. Agurkus nuplaukite ir perpjaukite išilgai į 4-6 dalis ir sudėkite į dubenį su dangčiu.
2. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite.
3. Nuplautus krapus susmulkinkite, suberkite į agurkus kartu su česnaku.
4. Įberkite druskos, cukraus, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Druskos ir cukraus kiekis bei proporcijos priklauso nuo norimo rezultato – švelnesnio skonio agurkams mažiau druskos, saldesniems – daugiau cukraus, rūgštesniems – daugiau citrinos.
5. Uždenkite dubenį dangteliu ir viską suplakite be jėgos, kol cukrus ir druska ištirps.
6. Atlikta!