Baklažanuose esanti chlorogeninė rūgštis yra stipriausias augalų antioksidantas. Ji turi antimikrobinių, antivirusinių ir priešvėžinių savybių.
Polifenoliai antocianinas ir chlorogeninė rūgštis apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, navikinio audinio vystymosi ir plitimo. Taigi skanaukite ir gaminkite į sveikatą!
Kokių produktų reikės:
- 1 baklažano
- 2 v.š. tahini pastos
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. citrinos sulčių
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Kaip paruošti:
Baklažaną perpjauname išilgai. Pamirkome sūdytame vandenyje. Nusausinę patepame lydytu sviestu. Pagardiname prieskoniais.
Kepame 200 °C, kol baklažanai suminkštėja.
Iškepus baklažanams, išskobiame minkštimą. Jį sudedame smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sutriname iki vientisos masės.
Patiekti reikėtų apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis. Puikiai tinka ir šviežia kalendra.
Skanaus!