Vasaros karščiams užsukus pravers keptų baklažanų užtepėlė – „Baba ganoush“

Greitai paruošiama, gardu ir tikrai sveika. Taip trumpai galima apibūdinti vieną gardžiausių visų laikų užtepėlių iš baklažanų – „Baba ganoush“. Ji tobulai kreminė dėl orkaitėje kepto baklažano ir sezamų pastos tahini.
Baklažanų užtepėlė
Baklažanų užtepėlė / Shutterstock nuotr.

Baklažanuose esanti chlorogeninė rūgštis yra stipriausias augalų antioksidantas. Ji turi antimikrobinių, antivirusinių ir priešvėžinių savybių.

Polifenoliai antocianinas ir chlorogeninė rūgštis apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, navikinio audinio vystymosi ir plitimo. Taigi skanaukite ir gaminkite į sveikatą!

Kokių produktų reikės:

  • 1 baklažano
  • 2 v.š. tahini pastos
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Kaip paruošti:

Baklažaną perpjauname išilgai. Pamirkome sūdytame vandenyje. Nusausinę patepame lydytu sviestu. Pagardiname prieskoniais.

Kepame 200 °C, kol baklažanai suminkštėja.

Iškepus baklažanams, išskobiame minkštimą. Jį sudedame smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sutriname iki vientisos masės.

Patiekti reikėtų apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis. Puikiai tinka ir šviežia kalendra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų