Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros pabaigos akcentas – ant grotelių keptos krevetės

Vienas iš savaitgalio iškylai puikiai tinkančių pasirinkimų yra krevetės, kurias galima paruošti ant grotelių.
Grilyje keptos krevetės
Grilyje keptos krevetės / Adobe Stock nuotr.

Jums reikės:

  • 1 kg krevečių;
  • 2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • trupučio lydyto (Ghee) sviesto;
  • žiupsnelio druskos (pagal skonį).

Gaminimas.

Atšaldytas krevetes sudėkite į indą ir užpilkite su lydytu sviestu, sumaišytu kartu su aliejumi. Užbėrus druskos, viską gerai išmaišykite. Tuomet krevetes kepkite ant grotelių. Tam reikalinga didesnė nei vidutinė – apie 230 laipsnių kaitra.

Krevetes ant grotelių svarbu sudėti taip, kad jos nekristų pro tarpus. Taip pat galite krevetes sumauti ant mažų iešmelių. Iš kiekvienos pusės krevetės kepkite apie 2–3 minutes. Krevetes rekomenduojama ragauti su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais