Ingredientai:
- 300 g trumpų makaronų;
- nedidelė skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
- 2 gerai prinokę ne itin sultingi pomidorai;
- 1 agurkas;
- 1 maža saldžioji paprika;
- 1 nedidelis arba 0,5 didelio raudonojo svogūno;
- šviežių bazilikų lapelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- šlakelis citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, nusunkite ir perpilkite šaltu vandeniu bei palikite nuvarvėti.
2. Agurką supjaustykite griežinėliais, pomidorus skiltelėmis, papriką juostelėmis, o svogūną pusžiedžiais. Baziliko lapelius stambiai suplėšykite. Tuną pasmulkinkite šakute.
3. Į nemažą dubenį berkite makaronus, visas daržoves, baziliko lapelius, įspauskite citrinos sulčių, pilkite aliejaus, berkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir ragaukite.