- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
- Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį.
- Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
- Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite kreminį kavos likerį (jei norite, galite jį pakeisti kitu mėgstamu likeriu ar vietoje alkoholio naudoti saldų sutirštintą pieną). Plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos tirštos masės.
- Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį. Ant jo dėkite kitą mažesnį puodą ar didesnį dubenėlį (padarykite „garų vonelę“) ir į jį supilkite išplaktą kiaušinių, miltelinio cukraus ir likerio masę.
- Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite kelias minutes, kol masė taps tiršta.
- Perpilkite tirštą masę į didelį dubenį. Supilkite tirpinto šokolado ir sviesto masę. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir atvėsinkite.
- Riebią grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
- Dar kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų. Palaipsniui berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas.
- Iš pradžių į šokolado masę lengvai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus, tuomet – plaktą grietinėlę.
- Į norimus indelius ar stiklines dėkite po 2–3 šaukštus tiršto braškių džemo.
- Ant viršaus paskirstykite paruoštus baltojo šokolado putėsius.
- Dėkite į šaldytuvą ir pašaldykite mažiausiai 3 valandas ar per naktį.
- Prieš patiekdami, papuoškite smulkintu šokoladu ir mėtų lapeliais.
- Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
- Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4–6 val., kol ledai bus visiškai sustingę.
- Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
- Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
- Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
- Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
- Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
- Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
- Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
- Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.
2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystės, bet nepraras maistinių savybių.
3. Uogas ir kivius sudėkite į indą, užpilkite jogurto padažu ir atsargiai išmaišykite. Valandą laikykite šaltoje vietoje.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).
2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.
3. Į litro talpos indą sudėkite pusę kiekio išmirkusių trupinių, tolygiai paskirstykite.
4. Pusę kiekio braškių su milteliniu cukrumi gerai sutrinkite šakute ir supilkite ant sausainių masės.
5. Maskarponę išsukite, įmaišykite plaktą grietinėlę. Jei mišinys per tirštas, įmaišykite truputį pieno.
6. Ant sausainių ir trintų braškių inde uždėkite pusę maskarponės masės. Taip sluoksniais sudėkite visus mišinius.
7. Ant deserto viršaus uždėkite sveikų arba perpus perpjautų uogų. Laikykitešaldytuve, kol sustings. Patiekti šaltą.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
- Nuplaukite braškes.
- Užvirinkite vandenį, įdėkite į jį cinamono žieveles, suberkite šviežiai maltus pipirus, cukrų ir supilkite balzaminį actą. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę.
- Sudėkite braškes į stiklainį ir supilkite ant jų atvėsintą marinatą.
„Santa Maria“ receptas.
1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.
2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite šaldiklyje. Beveik sustingusią masę vėl sukrėskite į plaktuvą ir paplakite. Sudėkite šerbetą į taures, papuoškite braškėmis ir tuoj pat tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė