Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros uogos rimtuosiuose patiekaluose: nuo salotų iki padažų

Nors įprastai su tokiomis uogomis, kaip vyšnios, trešnės, avietės ir daugeliu kitų ruošiame desertus, puikių natų jos gali suteikti ir rimtiesiems patiekalams. Net jei skamba drąsiai, verta išbandyti!
Mėsos patiekalas su uogų padažu
Mėsos patiekalas su uogų padažu / Vida Press nuotr.
Sumuštiniai su serbentais
Receptas: Sumuštiniai su serbentais
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Juoda duona: 1.00 vnt. (kepalėlis su grūdais)
Varškė: 300.00 g (grūdėta)
Serbentai: 1.00 st. (sauja raudonųjų)
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite plonomis riekėmis, jas perpjaukite per pusę. Ant kiekvienos uždėkite po kupiną šaukštą nuvarvintos grūdėtosios varškės.

2. Papuoškite raudonaisiais serbentais.  

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vištienos salotos su avietėmis
Receptas: Vištienos salotos su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairių lapinių)
Avietės: 1.00 st.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšninių)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. šviežiai spaustų sulčių)
Riešutai: 50.00 g (žemės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Kai atvės, supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite jų luobeles, susmulkinkite. Perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Į dubenį dėkite salotų lapelius ir pomidorų puseles, apšlakstykite padažu, atsargiai permaišykite. Tiekdama salotas, ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius ir avietes, užberkite smulkintų riešutų.

Kulinaro patarimas: viščiukų krūtinėles galite kepti ant grotelių – bus dar gardžiau.  

Suskleisti
Gaivios vyšnių salotos
Receptas: Gaivios vyšnių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairių lapinių salotų)
Vyšnios: 150.00 g
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Švelnus garstyčių padažas su grūdeliais 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus.

4. Sūrį supjaustykite kubeliais, susmulkinkite graikinius riešutus.

5. Tiekdama salotas, ant viršaus išdėliokite vyšnių puseles ir sūrio kubelius, užberkite smulkintų riešutų. Apšlakstykite medaus ir garstyčių padažu.

Suskleisti
Salotos su vyšniomis
Receptas: Salotos su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 400.00 g
Salotos: 350.00 g (raudonlapės gūžinės)
Vyšnios: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Portveinas: 6.00 valg. š.
Actas: 4.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Fetos sūris: 250.00 g
Parmos kumpis: 150.00 g (plonai pjaustytas)
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite ir nuvarvinkite. Nupjaukite raudonlapių salotų galus ir jas 10 minučių pamerkite į šaltą vandenį (bus mažiau karčios).

2. Vyšnias nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Alyvuogių aliejų, portveiną, actą ir klevų sirupą išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų ir dar sykį išmaišykite. Užpilkite ant vyšnių ir palikite apie 20 minučių.

3. Abiejų rūšių salotas išdėliokite lėkštėje, ant jų sudėkite kubeliais supjaustytą fetą, kumpio juosteles.

4. Ant salotų sudėkite vyšnias, apšlakstykite nuo jų likusiu skysčiu. Salotas patiekite su skrudinta balta duona.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Gražgarsčių salotos su gervuogėmis
Receptas: Gražgarsčių salotos su gervuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 2.00 sauja
Sultys: 1.00 valg. š. (apelsinų, citrinų, svarainių)
Gervuogės: 50.00 g
Avietės: 50.00 g
Kumpis: 4.00 riekės (rūkyto, plonai pjaustytų juostelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Jaunas gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir luktelėkite, kol nudžius.
  2. Paskleiskite lėkštėje ir apšlakstykite bet kokiomis rūgščiomis sultimis (apelsinų, citrinų, svarainių ar kt.).
  3. Apibarstykite gervuogėmis ir avietėmis, tada apšlakstykite padažu, paruoštu iš skysto medaus, aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir žiupsnio druskos.
  4. Tiekdami į stalą, galite užbarstykite tarkuoto parmezano. 
Suskleisti
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
Receptas: Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 100.00 g (skiltelėmis)
Avietės: 30.00 g
Sultenės: 30.00 g
Kietasis sūris: 14.00 g (Parmigiano Reggiano sūris (drožlėmis))
Garstyčios: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Buivolių pieno mocarelos salotos su gervuogėmis, špinatais ir šviežiais bazilikais
Receptas: Buivolių pieno mocarelos salotos su gervuogėmis, špinatais ir šviežiais bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g (Buivolių pieno mocarela (plėšyta))
Gervuogės: 40.00 g (puselėmis)
Špinatai: 20.00 g (lapai)
Bazilikai: 4.00 g (saujelė)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  2. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas

Ingredientai:

  • 300 g avokadų aliejaus,
  • 120 g (1/2 stiklinės) šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
  • 80 g saulėje džiovintų pomidorų,
  • 10 g (kupina sauja) bazilikų,
  • 7 g (nepilnas arbatinis šaukštelis) druska su mažiau natrio.

Gaminimas:

Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite ar supilkite į virtuvinio kombaino indą ir vidutiniu greičiu viską sutrinkite. Palaipsniui supilkite aliejų, greitį didindami iki maksimalaus.

 

Suskleisti
Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Suskleisti
Kiaulienos nugarinė su avietėmis
Receptas: Kiaulienos nugarinė su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Portveinas: (baltas) 4.00 valg. š.
Avietės: 400.00 g (tinka ir šaldytos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4 arbat. š. rausvųjų pipirų žirneliais)
Kiauliena: 400.00 g (nugarinė)
Tepusis riebalų mišinys: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais.

2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo maišelį, supilkite uogų padažą. Sandariai užsukite ir per naktį laikykite šaldytuve. Kitą dieną mėsą išimkite ir nusausinkite.

3. Riebalų mišinį kaitinkite keptuvėje su cukrumi, kol įgaus aukso spalvą. Karštoje karamelėje iš visų pusių apkepinkite mėsą.

4. Į keptuvę supilkite padažą iš šaldymo maišelio, pasūdykite. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių. Mėsą išimkite, padažą pabarstykite druska, pipirais ir trupučiu cukraus. Mėsą supjaustykite griežiniais, palaistykite padažu, papuoškite likusiomis avietėmis. Patiekite su žalumynais pagardinta bulvių koše arba prancūzišku batonu.

Gaminimo laikas be marinavimo laiko.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
Receptas: Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
2.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (krūtinėlė)
Trešnės (be kauliukų) 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Lazdynų riešutai: 70.00 g (smulkintų)
Batonas 1.00 riekės
Alyvų aliejus 2.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 valg. š. (susmulkintų šviežių lapelių)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili “kišenė”. Tada įtrinkite druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu (ir “kišenės” vidų). Palikite 2–3 valandoms.

2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, jame patroškinkite nedideliais gabaliukais supjaustytus salierus, suberkite trešnes, sutrupintą batoną, šalavijus, truputį pasūdykite ir maišydami pakaitinkite iki virimo.

3. Šiek tiek pravėsusį įdarą sukimškite į mėsos “kišenę”, o kraštą susiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite likusiu aliejumi, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite 190°C karštumo orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydami susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekiant siūlus arba smeigtukus ištraukite.

Patarimas. Taip paruoštą krūtinėlę skanu valgyti ir šaltą. Tuomet mėsą griežinėliais pjaustykite prieš pat patiekdami. Įdaras neištekės, jei kalakutų krūtinėlė bus bent kelias valandas palaikyta šaldytuve.

Suskleisti
Lašiša su aštriu vyšnių padažu
Receptas: Lašiša su aštriu vyšnių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 800.00 g (4 gabaliukai po 200 gr.)
Vyšnios: 500.00 g
Vanduo: 125.00 ml
Vynas: 125.00 ml (sauso baltojo)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Kaip gaminti

1. Žuvį pasūdykite ir mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškepkite (geriausia – ant grotelių, bet galima ir keptuvėje).

2. Paruoškite padažą: iš vyšnių išimkite kauliukus, uogas sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite. Sumažinus ugnį, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus aitriąsias paprikas, medų, citrinų žievelę, supilti citrinų sultis, vyną ir maišydami kaitinkite, kol dalis skysčio išgaruos ir padažas sutirštės (apie 30 min.).

3. Karštą padažą pilkite ant keptos žuvies ir iš karto patiekite.

Patarimas. Aštrus vyšnių padažas tinka ir su kepta vištiena arba kiaulienos kepsniais.

Suskleisti
Kepta anties krūtinėlė
Receptas: Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Antis: 3.00 vnt. (krūtinėlės filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (akmens)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (labai tinka „Tellicherry“)
Vištienos prieskoniai: 0.50 valg. š. (labai tinka meksikietiški)
Sviestas: 40.00 g (padažui)
Aliejus: 30.00 ml (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažasis, supjaustytas kubeliais; padažui)
Vyšnios: 200.00 g (šaldytų; padažui)
Vynas: 100.00 ml (raudonojo; padažui)
Vištienos sultinys: 1.00 l (padažui)
Cukrus: 30.00 g (padažui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Bulvės: 400.00 g (pjaustytų skiltelėmis; daržovių garnyrui)
Paprikos: 100.00 g (pjaustytų griežinėliais; daržovių garnyrui)
Briuseliniai kopūstai: 50.00 g (daržovių garnyrui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (didelis; daržovių garnyrui)
Prieskonių mišinys Persiladas: 1.00 vnt. (pakuotė; daržovių garnyrui)
Kaip gaminti

1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.

2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.

3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.

4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.

5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.

Suskleisti
Antiena su juodųjų serbentų-porto padažu, bulgur ir salotomis
Receptas: Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Antis: 2.00 vnt. (krūtinėlės)
Pankolių sėklos: 2.00 arbat. š. (grūstų)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bulgur kruopos: 60.00 g
Mėtos: 30.00 g (šviežių)
Vynas: 200.00 ml („porto“)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Serbentai: 50.00 g (juodųjų)
Sviestas: 20.00 g
Salotos: 200.00 g (Romaninių (1 didelė gūžė arba 2 mažesnės))
Kaip gaminti

1. Anties krūtinėlių odelę įpjauname įstrižai, pabarstome grūstomis pankolio sėklomis, druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, užpilame šlakelį aliejaus ir viską tolygiai paskirstome rankomis.

2. Bulgur kruopas užpilame verdančiu vandeniu ir uždengus dangčiu paliekame 15 minučių. Supjaustome mėtas ir sumaišome su išbrinkusiomis bulgur kruopomis, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos ir pipirų.

3. Į nedidelį puodą pilame „porto“ vyną ir apelsino sultis bei verdame, kol skysčio sumažėja perpus, tada dedame sviesto, jam ištirpus sudedame juoduosius serbentus ir dar kokias 5 minutes paverdame.

4. Įkaitiname grill keptuvę, dedame anties krūtinėles odele žemyn ir kepame uždėję lakštą kepimo popieriaus ir ką nors sunkaus ant viršaus, retkarčiais pavartydami, kad tolygiau iškeptų, ištekėtų maksimaliai taukų ir odelė būtų apskrudusi ir traški. Kepti iš viso prireiks 12–15 minučių. Iškepus dedame į lėkštę ir uždengiame folija.

5. Į tą pačią keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kelias minutes kepame romaninės salotos lapus.

6. Į lėkštę dedame bulgur su mėtomis, tuomet pakeptų romaninės salotos lapų, o ant viršaus – pjaustytą anties krūtinėlę. Šalia pilame juodųjų serbentų ir „porto“ vyno padažą.

Suskleisti
Vyšnių pagardas prie mėsos
Receptas: Vyšnių pagardas prie mėsos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 400.00 g (be kauliukų)
Vanduo: 200.00 ml
Brendis: 100.00 ml
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?