Ingredientai:
- 250 g avinžirnių;
- 1,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos;
- 5–6 valg. šaukšt. žuvies prieskonių (tinka česnakai, krapai, saldžioji paprika, juodieji pipirai);
- ekologiško rapsų aliejaus, kepti;
- fermentuotų kopūstų (ieškokite pirkti be pridėtinio cukraus).
Gaminimas:
1. Pamirkykite avinžirnius 24–36 val. (kelis kartus pakeičiant vandenį).
2. Avinžirnius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu (patrinant tarp rankų, kol vanduo jau liks švarus).
3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu suberkite avinžirnius, druską ir prieskonius. Susmulkinkite taip, kad masė taptų sukibusi, tačiau išliktų mažyčiai avinžirnių gabaliukai (visiško glotnumo nereikia).
Patarimas: Jei neturite elektrinio smulkintuvo, avinžirnius galite sumalti ir mėsmale.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Ledams skirtu ar paprastu šaukštu formuokite kepsnelius. Šiek tiek juos paspauskite, kad būtų ne apvalūs, bet kiek suploti.
6. Dėkite po kelis kepsnelius į keptuvę ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškepusius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
8. Į lėkštes dėkite fermentuotų kopūstų, o ant viršaus – po kelis kepsnelius.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram