„Vegan Pipiro“ receptas: avinžirnių kepsneliai su fermentuotais kopūstais

Nieko nėra skaniau, kaip pietums ar vakarienei valgyti avinžirnių kepsnelius, vadinamus falafeliais, su fermentuotais kopūstais! Šis derinys ypač mėgstamas mūsų šeimoje – be galo skanu, sotu ir dar aktualu, ypač šaltuoju metų laiku, kai fermentuotos daržovės padeda organizmui pačiam gaminti vitaminą B.
Tinklaraštininkai ir jų ruošti kepsneliai su kopūstais
Tinklaraštininkai ir jų ruošti kepsneliai su kopūstais / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g avinžirnių;
  • 1,5 arbat. šaukšt. Himalajų druskos;
  • 5–6 valg. šaukšt. žuvies prieskonių (tinka česnakai, krapai, saldžioji paprika, juodieji pipirai);
  • ekologiško rapsų aliejaus, kepti;
  • fermentuotų kopūstų (ieškokite pirkti be pridėtinio cukraus).

Gaminimas:

1. Pamirkykite avinžirnius 24–36 val. (kelis kartus pakeičiant vandenį).

2. Avinžirnius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu (patrinant tarp rankų, kol vanduo jau liks švarus).

3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu suberkite avinžirnius, druską ir prieskonius. Susmulkinkite taip, kad masė taptų sukibusi, tačiau išliktų mažyčiai avinžirnių gabaliukai (visiško glotnumo nereikia).

Patarimas: Jei neturite elektrinio smulkintuvo, avinžirnius galite sumalti ir mėsmale.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

5. Ledams skirtu ar paprastu šaukštu formuokite kepsnelius. Šiek tiek juos paspauskite, kad būtų ne apvalūs, bet kiek suploti.

6. Dėkite po kelis kepsnelius į keptuvę ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškepusius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

8. Į lėkštes dėkite fermentuotų kopūstų, o ant viršaus – po kelis kepsnelius.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Avinžirnių kepsneliai su fermentuotais kopūstais
„Vegan Pipiras“ nuotr./Avinžirnių kepsneliai su fermentuotais kopūstais

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų