Ingredientai (2 suaugusiems ir 2 vaikams arba 3 suaugusiems):
kepsneliams:
- 250 g avinžirnių, pamirkytų 24 val., perplautų ir nusunktų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojame „Kala namak“);
- 0,5 raudonosios paprikos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Avinžirnius dėkite į smulkintuvą su S formos peiliu, suberkite pjaustytą papriką, druską ir susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Iš gautos masės suformuokite apvalius plokščius paplotėlius, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min.
„burgeriams“:
- 6 burgerių bandelės;
- 2-3 pomidorai;
- 150 g rudųjų pievagrybių;
- 100 g gražgarsčių;
- pomidorų tyrės;
- veganiško majonezo/ saulėgrąžų grietinės.
„Burgerių“ formavimas:
1. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite ir pakepinkite su nedideliu kiekiu riebalų.
2. Bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
3. Pomidorų tyrę sumaišykite su majonezu (ar saulėgrąžų grietine) santykiu 1:1 (arba, kaip jums patinka).
4. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
5. Bandelių pjūvių puses patepkite gauta tyre.
6. Ant apatinės bandelės dėkite saują gražgarsčių, tuomet avinžirnių kepsnelį, pievagrybius, pomidorus ir viršutinę bandelės pusę.
7. Galite improvizuoti su kitomis žolelėmis ar daržovėmis.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram