Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: duonos suvožtiniai su lęšių paplotėliu ir daržovėmis

Esame įsitikinę, kad nieko nėra skaniau už naminius suvožtinius, kuriuos kartais vadiname ir „burgeriais“. O kai neturi jiems skirtų šviesių bandelių, puikiai tinka ir duona!
Tinklaraštininkai ir jų gaminti duonos suvožtiniai
Tinklaraštininkai ir jų gaminti duonos suvožtiniai / Tinklaraštininkų nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 kg moliūgo;
  • 250 g žaliųjų lęšių (mirkytų 24 val.);
  • 2 arbat. šaukšt. kajeno pipiro;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. pipirų (tinka jų mišinys);
  • 1/4 raudonos paprikos;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • ryšelis petražolių;
  • 1 puodelis duonos trupinių.

papildomai:

  • ant grotelių pakepintos duonos;
  • pomidorų tyrės
  • šiek tiek Pekino kopūsto;
  • 1 avokadas, sutrintas;
  • 1 pomidoras, supjaustytas griežinėliais;
  • rūkytos druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite lęšius, tarkuotą moliūgą, papriką, žoleles ir prieskonius. Viską susmulkinkite. Į mišinį berkite duonos trupinius ir išmaišykite.

2. Imkite ledams skirtą šaukštą ir formuokite kepsnelius. Iškepkite juos keptuvėje su mažu kiekiu riebalų.

3. Formuokite suvožtinius: imkite duonos riekę, ant jos tepkite pomidorų tyrės, dėkite kopūstą, tada kepsnelį, ant šio – šiek tiek trinto avokado, pomidoro griežinėlį, užberkite druskos, pipirų. Ant viršaus dėkite dar vieną duonos riekelę.

4. Patogiausia valgyti persmeigus visą suvožtinį mediniu pagaliuku.

Tinklaraštininkų nuotr./Veganiški duonos suvožtiniai
Tinklaraštininkų nuotr./Veganiški duonos suvožtiniai

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos