Ingredientai:
- 3 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
- žiupsnelis druskos;
- 1 puodelis saulėgrąžų sėklų;
- 0,5 puodelio moliūgų sėklų;
- 200 g natūralių datulių;
- 1 puodelis glotnaus migdolų riešutų sviesto;
- 0,5 puodelio vandens (mes naudojame filtruotą);
- 3 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus (mes naudojame ekologišką).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laispnių temperatūros.
2. Saulėgrąžas ir moliūgų sėklas nuplaukite, kad jos būtų švarios, palaukite, kol nuvarvės vandens perteklius.
3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu dėkite datules, migdolų riešutų sviestą, pilkite vandenį, kokosų aliejų ir suplakite iki vientisos masės.
4. Avižinius dribsnius sumaišykite su saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ir druska. Į gautą mišinį įmaišykite paruoštą kreminę masę. Gerai išmaišykite
5. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, vienodu sluoksniu klokite ant kepimo kilimėlio ir paskirstykite per visą plotą.
6. Kepkite apie 10 min., tačiau po 5 min. kepimo pamaišykite. Iškepus palaukite, kol pravės ir galima skanauti.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram