Ingredientai:
- 350 g sausų avinžirnių;
- 1 puodelis filtruoto vandens;
- 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini (kaip jos pasigaminti, skaitykite ČIA);
- 0,5 žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
- 1 valg. šaušt. alyvuogių aliejaus;
- patiekimui: 5 rūšių pipirų mišinio ir alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Avinžirnius užmerkite 24 valandoms, kelis kartus pakeiskite vandenį. Prieš verdant gerai perplaukite, tada berkite į puodą su vandeniu ir išvirkite.
2. Avinžirniams išvirus visus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
3. Patiekdami kaip dažinį su daržovių lazdelėmis, humuso viršų papuoškite aliejumi, išvirtais, bet nesutrintais avinžirniais ir pipirų mišiniu.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram