Ingredientai:
- 3 puodeliai šviesių speltos miltų;
- 1 puodelis kokoso drožlių;
- 4 valg. šaukšt. ekologiškos natūralios kakavos (be cukraus);
- 4 valg. šaukšt. kokoso žiedų cukraus
- žiupsnelis druskos;
- 1 puodelis avinžirnių nuoviro (puikiai tiks likutis nuo virtų avinžirnių);
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- 2,5 puodeliai filtruoto vandens;
- 0,5 citrinos;
- 6 valg. šaukšt. ekologiško kokosų aliejaus, tirpinto.
patiekimui:
- naminio riešutų sviesto (kaip gaminti, rasite ČIA);
- bananų;
- cinamono.
Gaminimas:
1. Į daugiafunkcinį mikserį berkite sijotus miltus, kokoso drožles, kakavą, cukrų, druską ir gerai išmaišyti.
2. Kitame inde sumaišykite avinžirnių nuovirą, sodą, vandenį, citrinos sultis, kokoso aliejų.
3. Į miltų mišinį pilkite gautą skystąjį mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla nebus labai skysta!
4. Įkaitinkite keptuvę ir ištepkite riebalais. Vėliau jos tepti nebereikia.
5. Į keptuvę pilkite samtelį tešlos. Verskite lietinį tik tada, kai viršuje nebesimatys neiškepusios tešlos.
6. Kepkite lietinį iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus blynelius.
7. Imkite po vieną lietinį, ištepkite riešutų sviestu, o ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bananą, gražiai susukite.
8. Patiekdami supjaustykite lietinius norimo dydžio griežinėliais. Ant viršaus užberkite cinamono.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram