Ingredientai:
- 250 ml raudonųjų lęšių (per naktį ar bent 4 val. mirkytų švariame vandenyje);
- 2 pomidorai;
- 3 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- 1 mažas indelis konservuotų kukurūzų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (jei druskos yra prieskoniuose, daugiau nedėkite);
- 1/2 puodelio pilno grūdo avižinių dribsnių.
keptoms daržovėms:
- 1 paprika;
- 1 saldžioji bulvė;
- 1 patisonas;
- rūkytos paprikos miltelių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
patiekimui:
- gražgarsčių;
- petražolių.
Ingredientai:
1. Lęšius nuplaukite, dėkite į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu, berkite ir kario miltelius, pasmulkintus pomidorus bei avižinius dribsnius. Susmulkinkite iki vientisos masės. Įmaišykite kukurūzus.
2. Kepimui skirtas daržoves apvoliokite prieskoniuose ir aliejuje, berkite ant skardos ir dėkite kepti į iki 180C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
3. Ant nedidelės kaitros įkaitinkite keptuvę, šaukštu (patogiausia – skirtu ledams) dėkite lęšių masės, spustelėkite, kad kepsneliai būtų plokšti.
4. Uždenkite keptuvę stikliniu dangčiu ir palaukite, kol jis aprasos. Apverskite kepsnelius, vėl uždenkite dangtį ir darsyk palaukite, kol aprasos.
5. Iškepusius kepsnelius patiekite su orkaitėje keptomis dar karštomis daržovėmis ir gražgarstėmis, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram