Ingredientai:
rutuliukams:
- 1 puodelis avižų dribsnių;
- 20 datulių.
pagrindui:
- 1/2 puodelio žemės riešutų sviesto;
- 20 datulių;
- 2 puodeliai migdolų miltų.
viduriniam sluoksniui:
- 1,5 puodelio anakardžių riešutų (mirkytų bent 4 val.);
- 600 g šaldytų bananų;
- 6 valg. šaukšt. agavų sirupo.
papuošimui :
- 3 valg. šaukšt. kakavos sviesto (tirpinto);
- 3 valg. šaukšt. kakavos;
- 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo.
Gaminimas:
1. Gaminame rutuliukus. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite datules, avižinius dribsnius ir smulkinkite, kol masė bus sulipusi. Tuomet iš jos formuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
2. Ruošiame pagrindą. Į tą patį smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės. Imkite norimą kepimo formą, dėkite gautą masę, paspauskite, kad sluoksnis būtų tvirtas ir vientisas.
3. Gaminame vidurinį sluoksnį. Į smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, pilkite agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės. Šią masę krėskite ant paruošto pagrindo.
4. Ant vidurinio sluoksnio dėliokite iš anksto pagamintus rutuliukus, kiekvieną jų kiek spustelėkite, kad įsitvirtintų.
5. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį nakčiai ar bent 6 valandoms.
6. Puošiame desertą. Ištraukite kepimo formą su skanėstu iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, o tuomet išimkite iš formos.
7. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite. Apipilkite šia mase šonus ir viršų. Dar šiek tiek palaukite, kol tortas atitirps ir skanaukite!
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram