Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais

Pyragais galima ne tik pasmaguriauti, tačiau ir rimtai pasisotinti. Išsikepkite nesaldų veganišką pyragą su burokėliais bei avinžirniais ir tuo patys įsitikinsite!
Tinklaraštininkai ir jų keptas pyragas
Tinklaraštininkai ir jų keptas pyragas / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 2 ir 1/4 puodelio speltų miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 valg. šaukšt. avinžirnių nuoviro;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 ir 1/4 puodelio filtruoto vandens.

viršui:

  • 150 g virtų burokėlių;
  • 1 puodelis virtų avinžirnių;
  • 1 valg. šaukšt. mėgstamų prieskonių (mes naudojome vištienos).

patiekimui:

  • mėgstamų daigų, mes naudojome naminius purpurinių ridikėlių daigus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską ir išmaišykite. Supilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išminkykite tešlą.

3. Iškočiokite tešlą ir klokite ją į kepimo formą.

4. Avinžirnius sumaišykite su prieskoniais.

5. Ant tešlos kepimo formoje dėkite pjaustytų burokėlių, berkite avinžirnius. Tešlos šonus patepkite dubenėlyje likusiais avinžirnių prieskoniais (įpildami kelis šaukštus vandens).

6. Kepkite pyragą apie 25–30 min.

7. Patiekite pabarstę daigais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?