„Vegan Pipiro“ receptas: „omletas“ iš raudonųjų lęšių

Kai norisi omleto, mes kuo puikiausiai valgome pagamintą iš raudonųjų lęšių. Norint skaniai šiuos ankštinius paruošti, rekomenduojame juos gerai nuplauti (tol, kol vanduo bus skaidrus), mirkyti, darsyk perplauti ir tik tada gaminti.
Tinklaraštininkai ir jų keptas „omletas“
Tinklaraštininkai ir jų keptas „omletas“ / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g raudonųjų lęšių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojame „Kala namak“, nes ji suteikia kiaušinio skonį);
  • 1,5 puodelio vandens (mes naudojame filtruotą);
  • rapsų aliejaus, kepimui;
  • patiekimui – daržovių (agurkų, ridikėlių), pabarstytų druska ir pipirais.

Gaminimas:

1. Lęšius labai gerai nuplauti, mirkyti 24 val., o tada darsyk perplauti.

2. Suberti lęšius į elektrinę kokteilinę, ten pat pilti vandenį, berti druską ir suplakti iki vientisos masės.

3. Įkaitinti keptuvę su lašeliu riebalų, pilti lęšių masę ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Lęšienę rekomenduojame patiekti dar šiltą, su daržovėmis.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiškas „omletas“ iš raudonųjų lęšių
„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiškas „omletas“ iš raudonųjų lęšių

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų