„Vegan Pipiro“ receptas: raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Šaltasis sezonas – metas, kai verta išbandyti visą troškinių repertuarą. Ir šiam patiekalui visai nebūtina mėsa. Tai puikiai įrodys šio skanaus, sotaus ir maistingo troškinio receptas.
Tinklaraštininkai ir jų gamintas troškinys
Tinklaraštininkai ir jų gamintas troškinys / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 4 saldžiosios bulvės;
  • 2 puoeliai raudonųjų lęšių (mirkytų bent 4 valandas, mes švariame vandenyje mirkome 24 val.);
  • 1 kokoso pieno skardinė;
  • 2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kajeno pipirų.

patiekimui:

  • virtų basmati ryžių;
  • sezamo sėklų.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite ir supjaustyti 1 cm kubeliais.

2. Į puodą berkite bulvių kubelius, pilkite vandens, kad virš bulvių jo būtų apie 1-2 cm.

3. Apvirkite bulves, kol suminkštės, bet netaps per daug minkštos.

4. Pilkite į puodą išmirkytus ir nusunktus lęšius, kokoso pieną, berkite prieskonius ir išmaišykite. Nustatykite mažiausią kaitrą ir virkite apie 15-20 min.

7. Patiekite troškinį su ryžiais, ant viršaus berkite sezamo sėklų.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys
„Vegan Pipiras“ nuotr./Raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų