Ingredientai:
„lašišai“:
- 5 morkos;
- 6 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
- 0,5 citrinos (galite dėti ir mažiau, jei nemėgstate rūgštelės);
- 2–3 valg. šaukšt. ekologiško alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltų pipirų;
- 1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos miltelių.
sumuštiniui:
- baltos bemielės duonos;
- jaunų špinatų lapelių;
- obuolių
- jau paruoštos „lašišos“.
Gaminimas:
Paruoškite sūdytas morkas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Nuo morkų gerai nuplaukite/nušveiskite nešvarumus.
3. Į kepimo indą dėkite nusausintas morkas. Vieną jų pusę apiberkite 3 šaukštais druskos, apverskite ir apiberkite kitą pusę tokiu pat kiekiu.
4. Uždenkite paruoštas morkas kepimo popieriumi.
5. Dėkite paruoštas morkas į įkaitintą orkaitę ir kepkite, priklausomai nuo dydžio, 30–40min.
6. Iškeptas morkas atvėsinkite.
7. Morkas galite supjaustyti plonais griežinėliais arba juostelėmis naudodami bulvių skustuką.
8. Štai tokios iškeptos ir supjaustytos morkos ir yra veganiška sūdyta „lašiša“.
O norint pasigaminti rūkytos „lašišos“, teks dar šiek tiek padirbėti.
Pagaminkite marinatą:
9. Išspaustas citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
10. Į nedidelį indelį dėkite pjaustytas morkas, užpilkite pagamintu marinatu, atsargiai išmaišykite. Indelį uždenkite dangteliu.
11. Norint išgauti sodresnį „lašišos“ skonį, rekomenduojame palaikyti ją marinate šaldytuve bent per naktį. Tačiau mums skanu valgyti ir iš karto pagamintą.
Kai „lašiša“ paruošta, galima konstruoti sumuštinį:
12. Supjaustykite baltą duoną, dėkite ant jos špinatų.
13. Griežinėliais supjaustykite obuolį ir dėkite jo ant špinatų. Kuo daugiau obuolių, tuo gaivesnis bus sumuštinis.
15. Paruoštą sūdytą ar rūkytą „lašišą“ dėkite ant viršaus ir skanaukite.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram