Ingredientai (4 dideli pyragėliai):
- 1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 1 indelis kokoso pieno (kambario temperatūros);
- 1/4 puodelio (puodelis = 250 ml) nerafinuoto cukranendrių cukraus (jei norite saldžiau, dėkite daugiau);
- 6 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 1 puodelis (250 ml) kokoso drožlių.
papuošimui:
- kokoso traškučių;
- goji uogų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Kokoso pieną, cukrų, kokoso drožles suplakite elektriniu plaktuvu, o tada įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Palikite pastovėti 20–30 min.
3. Tešlos gabalėlius atšildykite ir padalinkite pusiau.
4. Dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 12–15 min. Atvėsinkite ant grotelių.
5. Atvėsintus kvadratėlius spustelėkite ranka, kad jie susiplotų. Trupinius atidėkite į šoną.
6. Ant iškepusio tešlos mini lakšto tepkite įdarą, dėkite kitą tešlos lakštą, vėl tepkite įdaro, dėkite lakštą, tepkite įdaro. Taip sutepkite visus iškeptus mini lakštus. Turite gauti 4 mini pyragėliai, kurių kiekvieną sudarytų 3 mini lakštai. Nepamirškite, kad viršutinis lakštas taip pat turi būti apteptas įdaru.
7. Kiekvieno pyragėlio viršų puoškite likusiais trupiniais, kokoso traškučius ir goji uogomis.
8. Pyragėlius dėkite ant lygaus paviršiaus, o tada per naktį (ar bent 4–6 val.) laikykite šaldytuve – tam, kad susigertų įdaras, pyragėliai sutvirtėtų.
9. Prieš valgant bent 10 min. palaikykite kambario temperatūroje.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram