Ingredientai:
- 400g morkų;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
- 1 jūržolės nori lapas.
Gaminimas:
1. Morkas gerai nuplaukite, dėkite į garų puodą, išvirkite, o tada atvėsinkite.
2. Atvėsusias morkas supjaustykite drožlėmis išilgai (patogiausia tam naudoti bulvių skustuką).
3. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi, druska, paprikos milteliais ir smulkintu nori (jo lapą galima sukarpyti žirklėmis).
4. Gautu padažu apliekite morkas, išmaišykite ir palikite per naktį, kad visi skoniai persipintų.
5. Formuokite sumuštinius iš speltų duonos, „lašišos“, pagardinkite sezamų sėklomis ir gražgarstės lapeliais.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram