Jums reikės:
- 2 pakuočių „Inspiration“ avinžirnių,
- 1/2 puodelio riešutų sviesto,
- 1/4 avižinių dribsnių,
- 1/2 puodelio klevų sirupo arba medaus,
- 1.5 a.š. malto cinamono,
- 1 a.š. vanilės ekstrakto,
- 1/2 a.š. kepimo miltelių,
- 1/4 a.š. sodos,
- 1/4 a.š. druskos,
- saujos graikinių riešutų,
- cukraus ir cinamono mišinio (apibarstymui ant iškepto pyrago).
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo formą patepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
Į maisto trintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus graikinius riešutus ir sutrinkite iki vientisos masės.
Paruoštą masę supilkite į kepimo formą.
Suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir lengvai išmaišykite.
Kepkite apie 30 minučių.
Iškepusį pyragą apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu (jei mėgstate) bei papuoškite riešutais. Skanaus!