Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veganiškos Užgavėnės: sotūs ir gardūs Jurgitos blyneliai su anakardžiais ir bananais

Jei esate veganas, tai ne priežastis nešvęsti Užgavėnių. Jurgita dalinasi veganiškų blynų receptu – vien perskaičius jų sudėtį norisi kuo greičiau kepti ir ragauti! Dėkojame, kad dalinatės!
Veganiški Jurgitos blyneliai
Veganiški Jurgitos blyneliai / Jurgitos Bernotienės nuotr.

Blynams reikės:

100 g anakardžių riešutų,

300 ml vandens,

2 vnt bananų,

3 šaukštų pilno grūdo speltos miltų,

1 šaukšto gysločio luobelių.

Kremui reikės:

3 šaukštų veganiško jogurto,

1 šaukštelio mėlynių miltelių.

Kepimui:

kokoso aliejaus.

Gaminimas:

Riešutus mirkyti per naktį ar bent dvi valandas. Į smulkintuvą dėti riešutus, bananus, miltus, gysločio luobeles. Supilti vandenį ir viską sutrinti iki vientisos masės.

Blynus kepti keptuvėje su kokoso aliejumi, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Kremui jogurtą sumaišyti su mėlynių milteliais.

Blynai gaunasi minkšti ir purūs, prie jų puikiai tinka šaldytos ar šviežios uogos.

Skanaus!

Dėkojame Jurgitai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?