Nuo šiol kiekvieną ketvirtadienį 20 val. 15min portale pasirodys laida „Vegetariškai su I.Zasimauskaite“, kurioje atlikėja pademonstruos, kaip lengvai paįvairinti savo mitybos įpročius su vegetariniai patiekalais. Pamatysite, net ir užkietėję mėsos mylėtojai liks nustebinti ypatingais skoniais!
Šįkart Ieva laidoje debiutuoja su savo firminiu patiekalu – kugeliu su spirgučių padažu. Taip, taip, išgirdote teisingai – spirgučių padažu! Vegetarai, pasirodo, irgi juos gamina!
Tačiau šiame padaže mėsos jūs neaptiksite. Atlikėja meistriškai juos pagamins iš... saliero gumbo.
Tie, kurie salierų nevalgo – neišsigąskite. Gumbą paruošus taip, kaip tai daro Ieva, saliero skonio jūs tikrai nepajaustite – anaiptol, net suabejosite, ar kartais tai nėra tikri mėsos spirgučiai!
„Net negali atskirti, kad tai nėra tie įprasti, mums gerai žinomi, spirgai“, – juokiasi I.Zasimauskaitė. Šio patiekalo paragavęs dainininkės tėtis net suabejojo, ar Ieva vis dar vegetarė.
Tad prieš stodami prie puodų, pasiruoškite ingredientus:
Jums reikės:
- 3-4 kg arba 20 vnt. vidutinio dydžio bulvių
- 200 g sviesto
- 1 l pieno
- 2 šaukštelių druskos
- Žiupsnio pipirų
- Žiupsnio asafetidos (svogūno pakaitalas)
- Lauro lapelių – 2-3 vnt.
Spirgučiams:
- 1 saliero gumbo
- Džiovintų krapų
- Šaukštelio druskos
- Aliejaus kepimui
Na, o kaip viską pasigaminti, žiūrėkite laidoje „Vegetariškai su I.Zasimauskaite“: